SPREMITE SE NA RUŠENJE 19,000 Hrvata poručilo bandi: Hrvatska je svetinja, ne vaša prćija

Foto: Index, Hina, Pixsell 

VIŠE od 19 tisuća Hrvata u prvih 24 sata uključilo se na Facebook stranicu "BOJKOT! Naša svetinja nije vaša prćija", kojom su izrazili protivljenje Mamićevoj samovolji i ugrožavanju interesa hrvatske nogometne reprezentacije i hrvatskog nogometa.

Teško je danas biti navijač hrvatske reprezentacije. Zato što za hrvatsku reprezentaciju ne navijaju oni koji je vode i neki koji za nju igraju. Upravo suprotno - oni je iskorištavaju i devastiraju, vođeni idejom Zdravka Mamića, dugogodišnjeg gazde, arhitekta i ubojice hrvatskog nogometa koji je od nacionalne selekcije napravio projekciju odnarođenog Dinama.

Ako je itko ikada sumnjao da je reprezentacija postala igračka u Mamićevim rukama, izborom trenera Lokomotive nestale su sve dileme. Reprezentacija je Dinamova filijala.

Ustoličenje Čačića najveći je udarac svim hrvatskim navijačima i to ne zato jer se radi o neviđenom trenerskom diletantu, već zato što je odluka donesena protivno svim vapajima cijele nogometne javnosti. Nedostaje tek da Mamićev HNS uplati Dinamovom satelitu s Kajzerice još i prigodnu odštetu za Čačića, kako bi u tom grotesknom odnosu svi bili namireni.

Reprezentacija je postala druga Mamićeva prćija, koju vode podobni, a u kojoj igraju bahati igrači u poslovnim dilovima s Mamićem. Neki od njih za ključne utakmice se pripremaju u sudnici ili na klupama USKOK-a, gdje su dospjeli upravo zbog sprege s "ocem i menadžerom" Mamićem.

Teško je navijati za ovu Hrvatsku i zato što nam HNS to niti ne dopušta, već čuva svoje fotelje zatvaranjem tribina i zabranama gostovanja. Zbog hrvatske reprezentacije nekad smo bez "kinte", ali s golemom strašću putovali po svijetu, spavali na kiši, po šatorima i kombijima, a ako treba i ne spavali. Plakali smo s njima u Beču nakon Turske, štedjeli za put do Brazila. Ulaznica za utakmicu reprezentacije značila nam je puno više nego notornom Željku Širiću, kojeg smo u Brazilu ulovili da ih dila.

Vratite nam našu reprezentaciju

Danas nam je posebno teško, jer imenovanje trenera Lokomotive hrvatskim izbornikom najveće je Mamićevo ruganje navijačima i dokaz njegove samovolje i bahatosti. On je najtalentiraniju momčad Hrvatske dao u ruke kumovima i potpunim neznalicama.

Ne želimo da nogometna reprezentacija bude HDZ, niti ijedna druga politička stranka, već želimo transparentni HNS koji će uistinu biti javno tijelo i ponašati se sukladno zakonu. Želimo da nam Šuker objasni "di su pare", kada već nema da plati renomiranog, iskusnog stručnjaka.

Godinama međutim gledamo kako zaobilaze vlastita pravila i smiju nam se u lice. Gledamo kako se sudi sudačkoj organizaciji, čiji krakovi i dalje opstaju u HNS-u, iako su njihovi šefovi naplaćivali pošteno suđenje. Trpimo da nas se ponižava, izbacuje s gradskog stadiona, da nam se oduzimaju prava na rad i slobodno kretanje.

Hrvatsku već jako dugo reprezentiraju, odnosno nogomet ove zemlje predstavljaju njegovi ključni likovi baš onakvi kakvi jesu - odnarođeni, gramzivi, sebični, samopromociji i profiterstvu skloni kokošari, zagrnuti plaštom patetičnog domoljublja, skorojevićkog bogatstva i poseljačenog kiča. Te likove od vrha do dna zaboli za Hrvatsku i njen nogomet jer njihov jedini smisao je profit, a jedini Bog kojem služe onaj koji je privatizirao reprezentaciju, njenu klupu i Savez.

Reći NE novoj Mamićevoj filijali u rukama poltronskog poslušnika Ante Čačića ne znači okrenuti leđa nogometašima i reprezentaciji, već ne pristati na omalovažavanje, ruganje onih gore, koji nikada u povijesti nisu direktnije i otvoreniji poručili: "Samo vi svirajte kurcu! Hrvatska reprezentacija naša je prćija u kojoj radimo što hoćemo".

Kad im se to već godinama ionako na svim instancama dozvoljava, eto im ta reprezentacija, nemamo načina da je u ovom trenutku zadržimo. Neka se kote i zarađuju. Mi u tome ne želimo sudjelovati. Nažalost, potpuni raspad sistema čini se najjednostavnijim okidačem pozitivnih promjena. Sigurni smo da ništa nije više navijački nego ne navijati za Mamićevu Hrvatsku.  Vratite nam našu reprezentaciju. 

 

 

Pročitajte više