SPTV nastavlja emitirati - reprize, s jednim novinarom

Foto: Hina

SUKLADNO odluci većine Nacionalnih sportskih saveza, koji su se izjasnili za nastavak rada Sportske televizije (SPTV), Hrvatski olimpijski odbor potpisao je s Agencijom za elektroničke medije novi ugovor o koncesiji.

SPTV je ime programa s kojim je tvrtka HOO TV d.o.o., u stopostotnom vlasništvu HOO-a, 17. prosinca 2010. na javnom natječaju dobila koncesiju za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije - emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar Multipleksa D na području Republike Hrvatske na 15 godina. Tvrtka je osnovana 2010. godine uz suglasnost gotovo stotinu nacionalnih sportskih saveza, udruga i organizacija. SPTV je s emitiranjem započela 4. travnja 2011. godine. Zbog proceduralne pogreške prilikom donošenja odluke o koncesiji Visoki upravni sud Republike Hrvatske naložio je Agenciji za elektroničke medije da donese novu odluku o koncesiji koja je potpisana u ponedeljak.

"Ugovor o nastavku koncesije samo je jedan od preduvjeta za nastavak rada SPTV jer nakon njega očekujemo da s Agencijom za elektroničke medije potpišemo još neke značajne dokumente. Istodobno radimo i na usuglašavanju stavova s našim budućim strateškim partnerima te stvaranju ljudskih i programskih pretpostavki za nastavak rada SPTV-a", izjavio je glavni urednik SPTV-a Jura Ozmec koji nije želio reći s kojim strateškim partnerima razgovara.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša je na Skupštini 18. prosinca izjavio kako je SPTV sa Styria grupom potpisala sporazum o strateškom partnerstvu te da su banke spremne na reprogramiranje kredita dok će se vjerovnicima predložiti udio u vlasništvu SPTV-a.

"Nastavak rada SPTV-a ne nosi nikakav rizik za HOO, dok prestanak rada nosi rizik", rekao je tada Mateša i naglasio da niti jedna televizija u Hrvatskoj trenutačno ne posluje pozitivno.

Na upit znači li to da će se uskoro potpisati ugovor o radu s dijelom zaposlenika kojima on početkom godine nije produžen, Ozmec je odgovorio da se on kao glavni urednik tih zaposlenika ni u jednom trenutku nije odrekao.

Podsjetimo, čelnici SPTV-a na Staru godinu su podijelili otkaze, a na cijeloj televiziji ostalo je svega petero ljudi, od čega jedan jedini novinar.

Pročitajte više