Šahtar zbog rata napušta Donjeck: Klub seli u Kijev, igrat će u Lvivu

Foto: Hina

NAKON velikog slavlja sinoćnje pobjede nad kijevskim Dinamom i osvajanja Superkupa, Šahtar iz Donjecka otkrio je kako zbog ratnih zbivanja na istoku Ukrajine mora preseliti svoje utakmice i sjedište kluba.

Zbog oružanih sukoba na istoku zemlje svoje će domaće utakmice u državnom prvenstvu i Ligi prvaka igrati u Lvivu, a sjedište kluba bit će u Kijevu, potvrdio je izvršni direktor Šahtara Sergej Palkin.

Donjeck je uporište proruskih separatista, a Lviv se nalazi na zapadu Ukrajine, daleko od oružanih sukoba.

"Vjerojatno u Lvivu nećemo imati podršku sa tribina kao u Donjecku, ali nadamo se da će s vremenom navijači biti sve brojniji", rekao je Palkin.

Šahtar su već napustili pojedini strani igrači, šestorica su se odbila vratiti u Donjeck među kojima je pet Brazilaca. Douglas Costa rekao je da igrači očekuju sigurno radno okruženje kako bi se vratili.

Sinoć je Šahtar, čiji je kapetan Darijo Srna, na stadionu Arena Lviv, izgrađenom za EP 2012., pobijedio Dinamo Kijev sa 2:0. Nakon utakmice trener Mircea Lucescu objavio je kako je to novi dom njegovih igrača. "Grad je lijep i atmosfera nam se svidjela", dodao je rekavši kako ne zna kada će se vratiti u Donjeck.

Navijači Šahtara i Dinama skandirali su parole protiv Vladimira Putina.

Pročitajte više