Samardžić junak Kekove momčadi: Rijeka pobjedom u Kranjčevićevoj završila jesenski dio HNL-a

Foto: Hina

RIJEKA je u posljednjoj utakmici HNL-a za 2014. godinu pobijedila na gostovanju Zagreb s 2:1.

> Kek: Nemoguće je igrati po ovakvim terenima

Ovacije za Kramarića u Kranjčevićevoj: "Ovo mi je bilo najljepše razdoblje karijere, ali odlazak je neminovan"

Fantastično je Rijeka započela susret u Kranjčevićevoj, te povela već nakon 25 sekundi. Ivančić je prošao po desnoj strani i proigrao Sharbinija, koji je s druge vratnice rutinski pogodio domaću mrežu.

Sharbini zabio četvrti najbrži gol u povijesti HNL-a

To je četvrti najbrži gol u povijesti lige iza rekordera Šaranovića, kojem je trebalo samo deset sekundi, Jajala, koji je zabio nakon dvanaest sekundi, te Kouassija, koji je pogodio za samo 15 sekundi.

Močinić dobio dva žuta kartona u 20 minuta i vratio Zagreb u utakmicu

Rijeka je dominirala sve do 21. minute kada je neoprezni i naivni Močinić zaradio drugi žuti karton, te omogućio Zagrebu slobodnjak s 20 metara. Loptu je uzeo Stepčić, prebacio živi zid i izjednačio rezultat.

Štiglec autogolom donio pobjedu Riječanima

Unatoč igraču manje, izabranici Matjaža Keka su bili bolji, te stvorili nekoliko velikih prilika koje su upropastili Kramarić, Sharbini i Ivančić. Kada ofenzivci Rijeke nisu mogli matirati Livakovića, napravio je to Štiglec, koji je nakon ubačaja iz slobodnjaka poslao loptu u vlastitu mrežu.

 

Zagreb je u posljednjim trenucima mogao do boda, ali junak Rijeke Samardžić je maestralnim uklizavanjem zaustavio Bevaba, koji je već zaobišao istrčalog Vargića, i spriječio izjednačenje.

Ovacije za Kramarića

Dodajmo i da je Kramarić odigrao možda posljednju utakmicu u dresu Rijeke. Najbolji strijelac HNL-a, kojeg traži pola Europe, izašao je iz igre u sudačkoj nadoknadi uz ovacije i domaćih i gostujućih navijača.

Rijeka na pauzu sa sedam bodova manje od Dinama, Zagreb peti

Na zimsku pauzu Rijeka ide s drugog mjesta sa sedam bodova manje od vodećeg Dinama, a deset više od trećeplasiranog Hajduka. Zagreb je siguran na petom mjestu sa 24 boda.

 

 

 

 

Standings provided by

Pročitajte više