Samo su Ibrahimović i "svemirski" trojac iz Primere ispred Marija Mandžukića


 

VIKEND derbija u europskim nogometnim ligama gurnuo je najveće zvijezde današnjice u prvi plan. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Falcao, Zlatan Ibrahimović bili su ponovo udarne igle svojih klubova.

Španjolska "Marca" bacila je pogled na liste najboljih strijelaca u "ligama petice" koje pokazuju nevjerojatnu dominaciju napadača u Primeri.

Ronaldo i Messi svoju su vječnu borbu nastavili zabivši po dva gola u 222. "el clasicu" na Camp Nou. Real i Barcelona odigrali su 2:2. Falcao od osam golova četiri je dao iz penala, Ronaldo je tri puta pogađao s bijele točke, a Messi jednom. Argentinac jedini nije zabio glavom, ali je zato jedini postigao gol iz slobodnog udarca. Falcao je igrao najmanje, šest utakmica, a zabio u njih pet, Portugalac je sve golove zabio u četiri od sedam utakmica, a Messi je u četiri utakmice bio dvostruki strijelac.
 

Falcao, Ronaldo i Messi zabili su u prvih sedam kola zajedno 24 gola! Nitko u vodećim europskim ligama ne zabija više od jednog gola po utakmici, osim Zlatana Ibrahimovića koji je u osam nastupa zabio devet golova. U nedjelju je s dva gola donio PSG-u 2:2 remi u derbiju s Marseilleom.


Mario Mandžukić prvi je strijelac Bundeslige sa šest golova u sedam kola, a ukupno je zabio devet u jedanaest utakmica.
 

 
U Premierligi je najbolji Newcastleov Demba Ba sa šest golova u sedam utakmica, dok jednog manje imaju Suarez i Van Persie. U Seriji A Edinson Cavani prvi je strijelac Apenina sa istim brojem pogodaka.

Uživajte u novim potezima europskih majstora!




Pročitajte više