Samouvjereni Čačić: Želimo puno sreće Mariboru u Europskoj ligi

"PRIŽELJKUJEM dobru utakmicu poslije koje ćemo stisnuti ruke i Mariboru poželjeti da budu bolji u Europskoj ligi nego prošle sezone, a oni nama isto u Ligi prvaka", poručio je na konferenciji za medije Dinamov trener Ante Čačić uoči uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka.

Modri u Mariboru brane prednost od 2:1 iz prve utakmice, a Čačić još uvijek nije siguran oko sastava koji će istrčati na Ljudski vrt.

"Još nisam odlučio tko će zaigrati. Što se tiče momčadi Maribora, mislim da će oni čekati gol koji bi ih odveo dalje i neće previše mijenjati. Moguće da će krenuti Mezga od prve minute što je ofenzivnija varijanta, ali sumnjam. Ne bih htio da me se pogrešno shvati jer zaista cijenimo Maribor, ali nije toliko bitno kako će oni igrati jer Dinamo je taj koji ne zna igrati drugačije nego dominirati. Tako ćemo i u ovoj utakmici tražiti dominaciju i prilike odnosno pogotke kroz igru."
 
Milan Badelj u Mariboru će odigrati posljednju utakmicu u Dinamovom dresu prije odlaska u HSV, a očekuje kvalitetnu i borbenu utakmicu.

"Očekujem dosta kvalitetnu i žustru utakmicu, čak i više nego što je bila u Zagrebu jer je tada bilo dosta vruće. Što se nas tiče, spremni smo, puni vjere u novu pobjedu i prolaz jer igrati Ligu prvaka dvije godine zaredom bio bi sjajan uspjeh", rekao je Badelj novinarima i osvrnuo se na domaću momčad.

"Maribor je u Zagrebu pokazao da je dobra ekipa i nema govora o podcjenjivanju, ali smatram da smo kvalitetniji i da ćemo ući u Ligu prvaka."
 
Slovenske novinare je zanimalo postoji li mogućnost da se Dinamu "dogodi Malmo", ali Dinamov kapetan ne vjeruje da je to moguće.

"To nam je iskustvo, iako neugodno jer smo "visili" i da nas nije Kelava spasio ne bi igrali Ligu prvaka, itekako bilo korisno. Bilo je dosta takvih utakmica kao Red Bull, Sheriff i slični kada smo čak ispali, ali danas smo kvalitetniji i ozbiljniji nego lani te se tako nešto neće ponoviti."

Pročitajte više