Šarić: Treba nam nogometna atmosfera i pravi rezultat - medalja

Foto: Hina

HRVATSKA je teže nego što se očekivalo pobijedila reprezentaciju Nizozemske 78:72 i tako su osigurali drugo mjesto u skupini C.
 
Igrači Velimira Perasovića igrali su većinu utakmice s ručnom kočnicom, međutim pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. 
 
Da nije bilo dobro bili su svjesni i sami igrači.
 
''Kao i većinu utakmica koje smo odigrali ovo ljeto, počeli smo jako loše. Nizozemci su nam napravili 15 razlike, što je nedopustivo. Do kraja poluvremena smo se skupili i do kraja smo više-manje održavali prednost. Istina, oni su nam došlo blizu, no pobjeda nije dolazila u pitanje. Nitko ne treba očekivati da ćemo sad bilo koga dobiti 40 razlike, ali ni ovakve utakmice ne smiju nam se događati'', rekao je Ante Tomić za HRT pa je dodao što misli u plasmanu u osminu finala i što Hrvatsku čeka u Francuskoj:
 
''Hajdemo mi prvo razmišljati o Gruziji koja nas čeka sutra, a onda ćemo misliti o Francuskoj i o svemu što nas čeka tamo.''

 
Simon: Nije bilo dobro
 
Najbolji igrač utakmice Kruno Simon također nije bio zadovoljan.
 
''Nije bilo dobro. Jučer sam rekao da očekujem lakšu utakmicu, no eto, prevario sam se. Ipak, najvažnije je da smo osigurali drugi krug i Francusku, a to je najvažnije.''
  
"Opet smo ušli mlitavo u utakmicu i onda baš kad smo trebali prelomit na 10,12 razlike oni su s nekim tricama vratili rezultat u egal, ali bitno da smo dobili. Sutra ako ćemo igrat ovako sigurno nećemo dobro proć jer Gruzija je dobra, imaju puno bivših i sadašnjih NBA igrača.", rekao je Šarić te nastavio:
 
"Igrali smo na 70% mogućnosti, oni su igrali dobru košarku kao što igraju i cijeli turnir. Pokazali smo karakter, ali ako želimo postići nešto više moramo igrati borbenije i s više žestine", završio je Šarić.
 
Bogdanović: Ne smijemo se trošiti na ekipama kao što je Nizozemska
 
Bogdanović je odigrao drugu utakmicu zaredom poslije potresa mozga:
 
"Bilo je teže od očekivanog. Ponovno smo počeli na način koji se ponavlja sa zadnjih utakmica i trebamo to prebaciti u glavama, taj pristup. Skoro svaku utakmicu, bilo na Euru ili pripremama, imali smo minus 10 pa smo se morali vraćati. Ne treba nam to stvarno. Bez podcjenjivanja Nizozemske, ali ne smijemo se trošiti na ovakve utakmice, što fizički, a što psihički.

Forma?

Ne idem mi šut još uvijek kako bih volio, ali nadam se da ću u nokaut fazi odigrati kako se očekuje od mene.

Nokaut faza?

Nikoga se ne trebamo bojati, pogotovo ako ćemo igrati obranu koja nas krasi otkako je Peras ovdje s nama. Nikoga ne preferiram.
 
Šarić: Hrvatskoj košarci treba medalja da se vrati atmosfera
 
Zagrebačka Arena ponovno je klicala svom heroju, borbenom Dariju Šariću. Šiši je proveo 24 minute na parketu, a u tom je periodu postigao 15 poena i upisao četiri asistencije. Bio je drugi strijelac Hrvatske iza Krune Simona koji je ubacio 18 poena. Nakon utakmice, Šarić je ponovno objasnio što mu nedostaje u Areni. Ludilo navijača, atmosfera, šušur. Primjerice, dogodilo se da su čak i malobrojni Nizozemci u nekoliko navrata nadglasali zagrebačku kazališnu publiku.
 
"Hrvatskoj košarci potrebno je ono što stalno govorimo, a to je jedan rezultat koji će donijeti nekakvu nogometnu, rukometnu atmosferu kada su velika prvenstva pa čak i kvalifikacije. Nadam se da će biti nekakva medalja, nekakav rezultat da se to vrati", zaključio je Šarić.

Pročitajte više