Šarić oduševio Amerikance i prije prve utakmice: Odrekao se desetak milijuna dolara, ali ispunio obećanje

Foto: Guliver Image/Getty Images

DARIO ŠARIĆ konačno je potpisao za Philadelphiju i sljedeće sezone igrat će u NBA ligi.

Šarić, 12. izbor drafta 2014. godine, prošle dvije sezone odradio je u turskom Efesu s kojim je imao ugovor još jednu sezonu. Kako bi otišao u NBA Philadelphia će Turcima platiti 650 tisuća dolara, maksimum koji jedna NBA momčad može platiti, a ostatak od 350 tisuća dolara odštete dodat će sam Šarić.

Međutim, nije samo time hrvatski košarkaš oduševio Amerikance. Naime, da je Šarić u Europi ostao još jednu sezonu, u što su bili uvjereni stručnjaci, zaradio bi puno veći novac u SAD-u. Ovako će Šarić biti na rookie ugovoru, a da je stigao sljedeće sezone onda bi mogao pregovarati oko ugovora i zaraditi više, posebno što salary-cap raste i što mnogi košarkaši iz drugog i trećeg razreda dobivaju ogromne ugovore.

Tako će u sljedeće četiri sezone zaraditi oko 10 milijuna dolara, a NBA stručnjaci uvjereni su da bi dolaskom u ligu 2017. godine zaradio najmanje desetak milijuna dolara više.

Ipak, 22-godišnji Šarić je odlučio kako je stiglo vrijeme za nastup u najjačoj ligi svijeta i tako je ispunio obećanje koje je dao Philadelphiji da će joj se pridružiti nakon dvije sezone u Europi. 

 

Pročitajte više