Barcelona bez odštete dovodi svjetskog prvaka. Je li Brozović sljedeći?

Foto: Profimedia

BARCELONA ove sezone nije uspjela nadomjestiti lanjski odlazak Sergija Busquetsa te joj je prioritet za novu sezonu dovesti vrhunskog veznjaka, a već je počela pojačavati konkurenciju u veznoj liniji dogovaranjem transfera Argentinca Guida Rodrigueza, člana zlatne reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Tog 30-godišnjeg veznjaka Betisa Barcelona je željela i u siječanjskom prijelaznom roku, ali transferu se tada ispriječila njegova ozljeda gležnja, zbog koje je propustio obje utakmice s Dinamom u Konferencijskoj ligi. No, otkako se oporavio, ponovno je standardan i igra dobro u klubu iz Seville te bi na kraju sezone trebao stići na Camp Nou, i to kao slobodan igrač.

Guidu Rodriguezu istječe ugovor, a Barcelona je već u odmakloj fazi pregovora, javlja katalonski Sport i dodaje da dvije strane dogovaraju dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja na treću sezonu.

Pokušat će dovesti Brozovića?

To ne znači da je Barcelona gotova s prinovama u veznoj liniji, posebno zato što se očekuje odlazak Oriola Romeua. Katalonci žele vrhunskog defenzivnog veznjaka, a s obzirom na financijsku situaciju, mogli bi se okrenuti starijim, ne tako skupim igračima. 

Katalonski mediji kao opciju spominju Marcela Brozovića i Marca Verrattija, koji su lani otišli u Saudijsku Arabiju i mogli bi biti zainteresirani za povratak u elitni nogomet. Barcelona je obojicu željela dok su igrali u Europi, a interes očito nije popustio ni tijekom sezone na Bliskom istoku.

Pročitajte više