Savićević: Mislio sam da će Kovačić biti veliki nogometaš, ali više nisam uvjeren u to

Foto: Hina

DEJAN SAVIĆEVIĆ, bivši nogometaš Milana, smatra da Mateu Kovačiću nedostaje "ono nešto" da bi postao veliki nogometaš.
 
"Mislio sam da će biti šampion u budućnosti, ali sada nisam siguran da je veliki igrač. Nema ono nešto...", rekao je Savićević o 20-godišnjem veznjaku Intera kojeg u posljednje vrijeme kritiziraju talijanski mediji.
 
Savićević se u razgovoru za Radio Sportivu osvrnuo i na neke druge nogometaše s ovih prostora.
 
"Savića poznajem dugo i ima ogroman potencijal, te me ne čudi što ga traže veliki klubovi. Ne znam namjerava li napustiti Fiorentinu, ali dobrih braniča je sve manje u Europi. Jovetić, pak, mora otići iz Cityja negdje gdje će igrati ili malo pričekati svoju priliku."
 
"Ovakav nogomet tjera navijače s talijanskih stadiona"
 
Legendarni Crnogorac razočaran je današnjim talijanskim nogometom.
 
"Gledao sam utakmicu Roma-Juventus i talijanski nogomet se mora promijeniti. Kod Montelle su svi igrači, baš svi, bili iza lopte. Samim time na stadionu je sve manje navijača jer se igra loš nogomet. Jasno mi je da Juventus ima devet bodova prednosti, ali nije mi jasno kako je Roma mislila slaviti s takvim pristupom?! Smatram da se mora staviti pritisak na trenere i promijeniti mentalitet."
 
"Nije Pippo kriv za današnji Milan"
 
Savićević je prokomentirao situaciju i u svom bivšem klubu Milanu, koji drži tek deseto mjesto na ljestvici Serie A.
 
"Žao mi je što se ovo događa, ali ne treba kriviti Inzaghija. Bilo je puno ozljeda i Pippo dosad nije imao kompletnu momčad na raspolaganju."
 

Pročitajte više