Savršen ždrijeb za Sevillu: Rakitić za finale Europa lige protiv Valencije!

Ilustracija: Index, Guliver Images/Getty Images

POZNATI su parovi polufinala Europa lige! Ivan Rakitić sa svojom Sevillom igrat će protiv Valencije! 

Prve utakmice na rasporedu su 24. travnja, dok je uzvrat 1. svibnja. Finale se igra u Torinu. 

Polufinalni parovi:

Sevilla - Valencia

Juventus - Benfica

Sevilla Ivana Rakitića je dobro prošla u ždrijebu parova polufinala Europa lige, ako ništa, onda zbog činjenice što je izbjegla Juventus, koji je realno ipak najjača momčad od sva četiri polufinalista.

Valencia, pobjednik ovog natjecanja 2004. bit će protivnik Sevilli, inače posljednjem klubu koji je neki europski kup osvojio dva puta zaredom. Sevilla je 2006. u finalu Europa lige pregazila Midllesbrough s 4:0, a sljedeće je godine nakon izvođenja jedanaesteraca svladala Espanyol. 

Drugi polufinalni par čine Juventus, trostruki pobjednik ovog natjecanja i najveći pehist u europskom nogometu Benfica. Juventus je apsolutni favorit i zbog toga što ima puno jaču momčad, a i zbog toga što će se finale igrati baš u Torinu pa imaju i motiv više.

A Benfica, koja od 1963. nije osvojila neki europski naslov, a u međuvremenu je igrala čak sedam finala i sve ih izgubila posebno pamti prošlu sezonu kad su do posljednjeg trenutka imali u rukama sva tri naslova, a onda sva tri prosuli. Domaće prvenstvo, domaći kup i Europa ligu u finalu koje ih je nadigrao Chelsea.

Pierre Van Hooijdonk, slavni nizozemski reprezentativac i nekadašnji član Benfice, nije dobro primio ovaj ždrijeb, nadajući se da će njegov klub ipak dobiti nekog od španjolskih predstavnika. Ipak, i dalje vjeruje u svoju momčad.

"Ovo je loš ždrijeb i za Benficu, ali i za Juventus", rekao je nakon ždrijeba Nizozemac.

Slavni Juventusov Čeh Pavel Nedved, a danas član uprave Stare dame nakon ždrijeba je izjavio:

"Sretan sam što imamo priliku izboriti finale koje bi igrali na svom stadionu, ali moramo voditi računa da igramo protiv protivnika koji je jako opasan i koji je igrao čak tri polufinala u posljednje četiri godine. To sve govori o njima. Bit će to velike partije".

 >>> Trener otkrio: Raketa je bolestan razvalio Porto! "Molio me da igra i pogledajte što je napravio! "

 

 

 

  

 

 

 

Pročitajte više