Schildenfeld: Nismo došli u Brazil zbog tri utakmice, želimo proći skupinu

Foto: Drago Sopta (HNS)

PRED hrvatske novinare u Brazilu izašli su Ivica Olić i Gordon Schildenfeld. Najavljeno je bilo da će na press konferenciji govoriti Mario Mandžukić, ali planovi su u zadnji čas promijenjeni.

Zbog čega Mandžo nije stao pred novinare? Odgovor najvjerojatnije leži u intervjuu koji je dao za dnevni tisak, a u kojem je progovorio o svom odlasku iz Bayerna. Po prvi put je Mandžukić otvoreno potvrdio da Minhen napušta zbog Pepa Guardiole pa je za pretpostaviti da je Niko Kovač odlučio da Mandžo danas ipak neće odgovarati na novinarska pitanja, kako bi se fokus zadržao na reprezentaciji.

> Olić: Žao mi je što nema Šimunića, ostao sam bez partnera u beli

Schifo spreman za otvaranje

Schildenfeld je na press konferenciji potvrdio da se sasvim oporavio od ozljede i da će biti spreman zaigrati već protiv Brazila, ako izbornik Kovač bude trebao njegove usluge.

"Jučer sam odradio trening koji je dobro prošao. Dobro se osjećam, sve je super. Ja sam maksimalno spreman. Moje je da radim, da dam sve od sebe na terenu i na utakmicama, a na izborniku je da odluči tko će igrati. Budem li to ja, ne vidim razlog da ne obavim svoj posao dobro do kraja", kaže Schifo.


"Poštujemo momčad Brazila, dobar su tim, jedan od najboljih na svijetu. Ali vjerujemo u sebe i imamo se pravo nadati. Mislim da će to biti savršen meč za otvaranje SP-a i želimo im uzeti sva tri boda", kaže Schildenfeld.

"Brazil je pod pritiskom"

Hrvatska se, tvrdi Schildenfeld, nada se Brazilcima neće biti lako nositi s pritiskom. Nije lako na otvarati Svjetsko prvenstvo pred publikom koja neće svojim igračima priznati ništa osim osvajanja naslova prvaka.

"Sigurno imaju dosta pritiska. Igraju doma, otvaraju prvenstvo koje žele osvojiti. Nadam se da će biti dekoncentrirani, da neće moći dati sto posto i da ćemo mi to iskoristiti. Nije lako igrati pod takvim pritiskom. Igrao sam utakmice pod pritiskom, iako nikad ovakvu utakmicu, i svaki puta je teško pobijediti u takvim susretima. Ali opet, Brazil je iskusna ekipa i pitanje je koliko će to na njih utjecati", tvrdi Schildenfeld.

Hrvatska reprezentacija je, kaže Schildenfeld, u sjajnoj formi. "Imali smo se vremena spremiti, odradili smo dobre pripreme. Na početku su noge bile malo teške, ali sada smo sve bolji. Nismo se pripremali samo za tri utakmice, očekujemo da ćemo proći skupinu. Ali najprije Brazil. To su neki od najboljih igrača na svijetu. Trener ima taktiku da ih zaustavi, mi to samo moramo pretočiti u djelo", rekao je Schildenfeld.

Pročitajte više