Sedam golova u ljepotici SP-a: Francuska pregazila Švicarsku!

Foto: Index; Hina

U NAJEFIKASNIJOJ utakmici Svjetskog prvenstva (za sada) Francuska je 5:2 porazila Švicarsku i preuzela prvo mjesto skupine E uoči posljednjeg kola.

Za "Tricolore" zabilo je čak pet, a sa Švicarskom, sedam različitih igrača. Francuska je ovom pobjedom stigla na korak do osmine finala. Samo ju pobjeda Ekvadora večeras protiv Hondurasa, te uvjerljivi poraz od iste momčadi u posljednjem kolu mogu spriječiti da prođu skupinu.

Pred službeno pedesetak tisuća gledatelja (iako su tribine ponovo bile poluprazne) Francuska je riješila utakmicu u samo dvije minute.

U 17. je Valbuena ubacio iz kornera, a Oliver Giroud glavom pogodio mrežu za početno vodstvo. Lopta je tek krenula s centra, a za Francusku je već bilo 2:0. Benzema je na sredini ukrao loptu nakon greške Behramija, poslao je lijevo Matuidiju koji je zakucao za povećanje vodstva.

Švicarci su se brzo oporavili od šoka i krenuli po pogodak, u 30. je Xhaka sa 20 metara dobro pucao, ali odbijanac Llorisa nije dobro udario Shaqiri u stopostotnoj prilici. Već u sljedećem, napadu Djourou je skrivio prekršaj na Benzemi i sudac je pokazao na bijelu točku. Benzema je izveo penal, Benaglio obranio, a odbijanac je sa pet metara Cabaye zakucao u gredu!

U 40. minuti Francuska je ipak došla do trećeg gola kada je Giroud lijepo uposlio Valbuenu, a on iz blizine zakucao u mrežu za 3:0 na kraju prvoj poluvremena. 

U drugom dijelu su Francuzi i dalje bili vrlo opasni, a odličnu igru Karim Benzema okrunio je pogotkom u 67. minuti, nakon dodavanja Pogbe. Bio je to treći gol Benzeme na ovom Svjetskom prvenstvu, a postao je i prvi Francuz koji je na SP-u promašio jedanaesterac.

U 73. minuti gol je zabio i Sissoko za 5:0.

Švicarci su se ponadali da će to biti kraj, a mogli su proći i puno gore. Rupa u obrani momčadi Ottmara Hitzfelda ostala je nakon ozljede Von Bergena koji je zbog smrskane jagodične kosti morao izaći iz igre, a zamijenio ga je Senderos.

Do kraja susreta Švicarci su jurnuli po golove kako bi ublažili poraz. Prvo je zabio Blerim Džemaili u 81. minuti iz slobodnog udarca sa 30 metara, a potom u 87. sjajno je iz voleja pogodio Granit Xhaka.

U sudačkoj nadoknadi Benzema je zabio i svoj drugi gol za 6:2, ali on je poništen jer je sudac dvije sekunde prije označio kraj utakmice.


 

<br>

<br>

 

Pročitajte više