Selimović uoči nastupa u Poreču: Znam kako protiv Marjanovića

Foto: FFC

JEDNA od zanimljivijih i atraktivnijih borbi FFC 15 eventa koji se održava 21. studenog u Poreču, trebala bi biti ona između Mesuda Selimovića i Denisa Marjanovića. Nakon što je Marjanović najavio borbu u kojoj će oba borca težiti nokautu, porazgovarali smo i s momkom rodom iz Srebrenice.

Druga prilika u FFC-u, nakon poraza od Toplaka. Vratimo se na taj meč, kako si bio zadovoljan nastupom i koji je razlog poraza?

Što se tiče meča s Toplakom, mnogi će se složiti da sam poražen u jednoj izjednačenoj borbi, no kao razlog poraza krivim smatram samo sebe. Prihvatio sam meč iako sam imao pauzu od osam mjeseci, zbog privatnih razloga, pa nisam ušao u meč spreman kao što inače znam biti.

Koje si pouke izvukao iz toga i kakav će pristup biti ovog puta?

Sad znam da je FFC organizacija gdje su svi maksimalno motivirani i željni dokazivanja. Ovog puta moram doći maksimalno spreman i tako sam i pristupio ovom meču, ne smijem si dozvoliti nimalo neozbiljnosti.

Koliko ti uopće znači nastup u FFC-u i jesi li se nadao novom pozivu?

Sam poziv mi jako puno znači, kao što vjerujem da znači i svakom drugom borcu. Moram vam priznati da sam jako uzbuđen što ću ponovno nastupiti i što sam dobio priliku, no da budem iskren, nadao sam se toj još jednoj šansi.

Marjanović je najavio kako obojica idete po prekid, slažeš se?

Ja se moram u potpunosti složiti s njim. Obojica smo borci tog stila, težimo prekidu borbe i nokautu i siguran da će ovo biti takav meč.

Koje su Marjanovićeve prednosti, na koje moraš posebno obratiti pažnju, a koje su mane, koje bi mogao pokušati iskoristiti?

Njegove su prednosti u njegovom iskustvu i velikoj fizičkoj snazi, no ja znam kako treba raditi s njim. Vidjet ćemo hoće li upaliti ono što sam si zacrtao.

Misliš li da bi ti pobjeda mogla biti prekretnica u karijeri, odnosno što misliš da dobivaš njome?

Ova bi mi pobjeda sigurno puno donijela, odnosno jednu stepenicu više, kako na domaćoj i regionalnoj, tako i na međunarodnoj sceni.

Ocjeni stanje svoje kategorije unutar FFC-a? Koga smatraš najboljim, a i s kim bi npr. volio odraditi meč u skorije vrijeme?

Mislim kako je uvjerljivo najbolji FFC borac unutar ove kategorije Ibrahim El Bouni. Ja osobno bih volio odraditi meč protiv Mirana Fabjana. Davne 2009. sam poražen od njega i od tada do danas još uvijek nismo uspjeli odraditi revanš.

Kakvo je stanje na BiH sceni trenutno? Ima boraca koji nastupaju na FFC-u, no Dženan Poturak je npr. poražen prekidom u sva tri meča. Mehić je također poražen u posljednjem meču. Gdje je problem i misliš li da se svi ti borci mogu podići u narednim mečevima?

BiH scena ima jako dobrih boraca, koji nažalost još nisu uspjeli doći do FFC-a. Spomenuo bih Bahrudina Mahmića i Elmina Živčića, jer su to momci koji se bez imalo respekta mogu suprotstaviti bilo kome, pa i na međunarodnoj sceni. Gore spomenuti Poturak i Mehić se itekako mogu dignuti, no smatram da u borbu ulaze s previše srca, pa im se zbog toga dogode i porazi.

Gdje vidiš svoje mjesto na nekoj regionalnoj ili čak europskoj skali. I koliko misliš da još možeš napredovati?

Znam i vjerujem da mogu puno. Nedavno sam nastupio na amaterskom europskom prvenstvu i osvojio sam treće mjesto. Slavio sam u dva meča, a u trećem sam poražen.Također, smatram da imam još jako puno prostora za napredak.

Koja bi je najveća motivacija pred borbu i o čemu razmišljaš u minutama prije ulaska u ring?

Moja najveća motivacija sigurno je podrška moje obitelji i prijatelja. Prije samog ulaska u ringu razmišljam sam o tome kako želim izaći kroz konopce kao pobjednik i nikako drugačije.

Postoje li neki planovi što nakon FFC-a nastupa?

Planovi su da odradim još jednu borbu do kraja godine, a ako se sve posloži, to bi moglo biti 29. prosinca u Novom Pazaru, protiv Bojana Džepine.
 

Pročitajte više