Senegalci na krilima nezaustavljivog Dienga šokirali Hrvatsku!

Foto: Fiba.com; Hina

HRVATSKA je u trećem kolu skupine B Svjetskog prvenstva u Španjolskoj upisala iznenađujući poraz od Senegala, završilo je 77:75 za afričke predstavnike.

Hrvatska je dan nakon pobjede protiv Argentine u ogled protiv Senegala ušla uspavano, možda i zbog termina još ranije nego posljednja dva dana, a možda i zbog krivog pristupa. Dojam se da se od početka čekalo da se Afrikanci sami predaju te da pobjeda dođe sama od sebe.
 
Fizički snažnija unutarnja linija Senegala radila je probleme Hrvatima u skoku, a služio ih je i vanjski šut, što pokazuje visok postotak pokušaja iza linije za tri poena. Zabili su sedam od 15 pokušaja, odnosno 47 posto. Hrvati su zabili isto toliko trica, ali iz 26 pokušaja (27 posto).
 
Šarić raspoložen na početku, Tomić u nastavku, Bogdanović se kasno probudio
 
Senegal je na poluvrijeme odnio sedam razlike, Dieng je već tad imao 16 zabijenih poena, a ta prednost je kratko vrijeme bila i dvoznamenkasta. Kad se očekivao preokret u trećoj četvrtini, opet je nedostajalo više raspoloženih igrača istovremeno. Nakon što je Šarić vukao u početku, probudio se Tomić i "grickao" prednost protivnika, ali ponovno je uslijedio pad u posljednjoj dionici.
 
Pokušalo se to stići, ali Senegal je ostao miran, Diengu se pridružio i Dalmeida, igrali su duge napade i uz malo sreće i neke nerezonske šuteve Hrvata zadržao prednost do kraja. Bogdanović je kasno krenuo igrati, dosta će o njemu reći šut 5/14 iz igre.
 
Veliko je ovo upozorenje za Repešu prije ogleda s Grčkom i Portorikom, ova momčad jedino kad je na maksimalnoj razini zalaganja može prikazati izdanja koja se od nje očekuju.
 
Senegalce je predvodio nezaustavljivi Dieng, član NBA momčadi Minnesota Timberwolvesa, koji je zabio 27 poena uz osam skokova i tri asistencije. Dalmeida je dodao 15 poena. Kod Hrvata su najefikasniji bili Bogdanović i Šarić s po 15 poena, potonji sa šest skokova, te Tomić s poenom manje i devet skokova.

Hrvatsku u četvrtom kolu u srijedu od 20 sati igra protiv Grčke, a dan kasnije od 18 sati protiv Portorika.

 

HRVATSKA - SENEGAL 75:77 (16:18, 16:23, 20:18, 23:18)

SEVILLA, Gradska sportska dvorana. Suci: Aylen (Australija), Seibel (Kanada), Alamiri (Kuvajt).
 
HRVATSKA: Tomić 14, Andrić 3, Lafayette 5, Bogdanović 15, Šarić 15, Rudež 6, Ukić 3, Simon 6, Markota 2, Hezonja 2, Žorić 4, Babić

SENEGAL: Niang -, Dalmeida 15, Thomas, Mam. Ndoye 1, Diop 5, Mal. Ndoye 9, Thiam, Faye 11, Ndour -, Ndiaye 5, Dieng 27, Badji 4

Pročitajte više