Šesti igrač s hat-trickom protiv Hajduka: "Nije moglo ljepše"

Foto: Hina

"NE POSTIŽE se svaki dan hat-trick, pogotovo protiv Hajduka", rekao je nevjerojatnom mirnoćom Andrej Kramarić nakon što je s tri gola u dvadesetak minuta odveo Rijeku prema pobjedi 4:2 u "jadranskom derbiju".

> Rijeka uzela sve što je Hajduk ponudio i uz hat-trick Kramarića razbila Splićane

> Kek nakon razbijanja Hajduka: "Ovo je prava reklama za HNL"

> Vukas: Nije išlo protiv ovakve Rijeke, nedostajalo nam je sedam igrača
 
"Nije moglo ljepše. to je samo plod rada cijele ekipe. Odlično smo odigrali i rano riješili utakmicu. Mogu biti sretan s tri gola, ne postiže se svaki dan hat-trick, pogotovo Hajduku i zato moram biti ponosan", rekao je Kramarić nakon pobjede.

Šest igrača zabijalo hat-trick Hajduku

Nesuđena Dinamova "devetka" tek je šesti nogometaš u povijesti HNL-a koji je Hajduku zabio hat-trick.

Eduardo da Silva zabio je posljednji, u derbiju Dinama i Hajduka u sezoni 2006/07. No, dok je Eduardo na Maksimiru ostavio dubok trag prije nego se suočio s bijesom Zdravka Mamića, Kramarić je od ulaska u seniorsku konkurenciju šikaniran po posudbama jer nije bio dio Mamićevog obiteljskog biznisa. Nakon Lokomotive, u Rijeci je pronašao sreću.


Ranije su tri gola u utakmici Hajduku zabijali i Igor Pamić za Osijek (5:3, 1995.), Almir Turković za Zadarkomerc (4:2, 1998.), Miljenko Mumlek za Varteks (5:1, 2001.) i Davor Vugrinec za Rijeku (4:0, 2006.)

Sharbini: Pokazali smo da smo ekipa

Anas Sharbini zaključio je sinoć priču posljednjim pogotkom protiv bivšeg kluba.

"Ne sanjaš da Hajduku možeš zabiti četiri gola u poluvremenu. Pokazali smo da smo dobra ekipa i u sjajnom smo nizu, nadam se da ćemo tako nastaviti dalje", rekao je Anas.
 

Pročitajte više