Sharbini odbio plaću od milijun eura po sezoni: "Bio bi to drugi najveći transfer u povijesti Rijeke"

Foto: Hina

RIJEKA je jučer na prijateljskoj utakmici protiv Opatije pokazala novu momčad s kojom će kročiti u nastavak domaćeg prvenstva, a jedan od najaktivnijih igrača Matjaža Keka bio je Anas Sharbini. Dokapetan riječke ekipe očarao je navijače svojom predstavom, a sigurno je dodatno porastao u njihovim očima nakon što je pomoćnik sportskog direktora Bijelih Ivan Mance otkrio da je Sharbini odbio bogatu ponudu jednog kineskog kluba.

"Nama nije bilo u interesu prodati Sharbinija u drugi klub. On je izuzetan igrač, ali ponuda je bila interesantna i mi smo prepustili njemu da odluči. Bio bi to drugi najveći transfer u povijesti Rijeke", otkrio je Mance za Radio Rijeku.

"Međutim, Anas je odlučio da će ostati u Rijeci s kojom želi osvajati još trofeja", nadodao je.

Sharbini naučio na Benkovom primjeru

Riječ je o jednom kineskom prvoligašu koji je Sharbiniju nudio plaću od milijun eura po sezoni. Anas im se ljubazno zahvalio na velikodušnoj ponudi, ali vjerojatno se sjetio kako je prošao Leon Benko koji je nasjeo na ponudu Daliana Aerbina. Benko je tada bio najbolji strijelac HNL-a te jedan od izglednih kandidata za odlazak na SP u Brazil, ali je pristao na ponudu slatkorječivih Kineza koji mu na kraju nisu isplaćivali plaću. Nedugo zatim, Benko je pobjegao iz Kine i skrasio se u Sarajevu...
 

Pročitajte više