Simeone: Real plati dva igrača skuplje nego mi osmoricu

Foto: Guliver Image/Getty Images

SUTRA u 23 sata po hrvatskom vremenu, na Santiago Bernabeu odigrat će se prva utakmica španjolskog Superkupa između pobjednika Kupa Reala i prvaka Atletica. Uzvrat će se odigrati tri dana poslije na Vicente Calderonu, a baš je ta činjenica posebno iziritirala trenera Atletica Diega Simeonea.
 
"Finale bi trebalo biti finale, a ne da se igra na dvije utakmice. Superkup se očito igra zbog različitih televizija i novca koji je u igri", rekao je Simeone pred novinarima , a onda je nastavio pomalo ''ubadati'' gradskog rivala nauštrb njihove pretjerane rastrošnosti.
 
Naime, oba kluba su u ljetnom prijelaznom roku potrošili oko 100 milijuna eura, no razlika je u tome što je Atletico za taj novac doveo čak osam igrača, a Real samo tri.
 
Real je u posljednjih mjesec dana potrošio čak 115 milijuna eura. Za nevjerojatnih 80 je došao James Rodriguez iz Monaca, za 25 Kroos iz Bayerna, dok su vratara Keylora Navasa doveli iz Levantea za 10 milijuna.
 
S druge strane, zaradu od prodaje Diega Coste, Filipea Luisa, Adriana i dvojice golmana Sergija Asenja i Roberta, Simeone je uložio u totalni remont kompletne ekipe.
 
Iz Real Sociedada je doveden Griezmann za 30 milijuna i on je bio najskuplje pojačanje. Za osam milijuna manje je došao iz Bayerna Mario Mandžukić, a ostali igrači koji su došli, stigli su za europske prilike, za zanemariv novac.
 
''Doveli smo sedam ili osam igrača za 95 milijuna eura, a oni su samo za dvojicu igrača platili više. Tu je glavna razlika između njih i nas. Atletico je uvijek bio domišljat i kreativan klub, a tako je i sada. Nije cilj imati 11 igrača, već njih 18 ili čak 20, a koji su podjednako kvalitetni'', jasan je bio Argentinac na klupi Atletica.
 

Pročitajte više