Simeoneova najava finala: Messi i Higuain kaznit će jedinu njemačku slabost

Foto: Hina

DIEGO SIMEONE, bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener Atletico Madrida, najavio je završnicu Svjetskog prvenstva. Njegova Argentina u finalu 13. srpnja na legendarnoj Maracani igrat će protiv Njemačke nakon što je u jedanaestercima izbacila Nizozemsku.

"Prijateljima sam prije polufinala rekao kako sam uvjeren da će Argentina proći dalje na penale. Rekli su mi da sam lud, ali, eto, nisam."

"Romero je skromna, marljiva i sjajna osoba"

"Bila je to teška utakmica, ali Sergio Romero je odlučio putnika u finale. Jako sam sretan zbog njega. Bio mi je suigrač pred kraj moje karijere u Racingu i on je skromna, marljiva i sjajna osoba. Izbornik Alejandro Sabella je vjerovao u njega iako nije branio u Monacu, i to mu se isplatilo."

"Mascheranu ne treba kapetanska vrpca da bude vođa"

"Prije jedanaesteraca Javier Mascherano je prišao Romeru i rekao mu da će postati heroj. To me ne čudi. Mascheranu ne treba kapetanska vrpca da bude vođa što je pokazao u tom odlučujućem trenutku."

"Titula bi značila veliki napredak za argentinski nogomet u budućnosti"

"Finale je povijesno važan trenutak za argentinski nogomet. Ako postanemo svjetski prvaci bit će to veliki korak za napredak u budućnosti. Njemački izbornik Joachim Low je veliki trener. Izgradio je, još kao pomoćnik Jurgena Klinsmanna, sjajnu momčad koja stalno napreduje i igra bolji nogomet."

"Njemačka stoji previsoko"

"Ipak, jednu stvar vidim kao njemačku slabost, a argentinsku prednost. Njemačka obrana stoji jako visoko i brzina Lionela Messija i Gonzala Higuaina bi mogla odlučiti utakmicu. Nijemci moraju paziti i na Angela Di Mariju, ako bude spreman, i Sergija Aguera. Ako Njemačka zadnja linija bude stajala na sredini travnjaka, to će otvoriti puno prostora koji će argentinski ofenzivci iskoristiti."

"Maradona i Messi se ne mogu uspoređivati"

"Baš kao Maradona 1986. godine, sada je Messi u finalu protiv Njemačke. I cijela Argentina se nada kako će Messi odigrati najbolje. Njih dvojica se ne mogu uspoređivati jer nije pošteno uspoređivati nogometaše iz različitih era. Ne možete uspoređivati Di Stefana i Pelea, Pelea i Maradonu, Maradonu i Messija. Vremena su se promijenila."

"Nogometna prognoza je da je finale 50-50. Subjektivna - Argentina postaje prvak nakon jedanaesteraca", smatra novi trener Marija Mandžukića.

Pročitajte više