Simeonov bunker izdržao jalove napade "Kraljeva": Raul Garcia poništio Jamesa Rodrigueza

Foto: Index, Guliver Image/Getty Images

NAJAVLJIVALI smo spektakl, a dogodilo se ništa. Zapravo, da ne budemo prekritični prema igračima Reala i Atletica, dogodilo se jako malo toga, puno premalo za renome ovogodišnjih finalista Lige prvaka. Real i Atletico su večeras na Santiago Bernabeu odigrali 1:1 u prvoj utakmici španjolskog Superkupa, a priliku za popravni, već će dobiti za tri dana,u petak, kada će se odlučiti pobjednik na Vicente Calderonu.
 
Sve vrijedno spomena na ovoj utakmici dogodilo se u posljednjih deset minuta, a zanimljivo, baš su tada bili van igre oba hrvatska reprezentativca, i Mario Mandžukić, kojeg je u 78. minuti zamijenio Raul Jimenez, i Luka Modrić, kojeg je u istoj minuti zamijenio Angel di Maria.
 
U 81. minuti je Toni Kroos gurnuo sjajnu loptu iza leđa Atleticove obrane na bok, uslijedio je odličan prizemni ubačaj Carvajala, nespretnost Benzeme u petercu i zlatni dečko kolumbijskog nogometa, James Rodriguez, koji je ušao u igru početkom nastavka umjesto neprimjetnog Ronalda, zabija za 1:0. Ipak, vodstvo je trajalo svega sedam minuta. Naravno, kako drugačije, Atletico zabija iz prekida, nakon kornera. Sam, neometan je na  pet metara ostao Raul Garcia, koji petom skreće loptu u mrežu za konačan rezultat.
 
Sve prije tih posljednjih deset minuta bilo je gotovo za zaborav, a samo činjenica da su oba kluba još daleko od natjecateljske forme, može eventualno abolirati jednu ovako lošu i nezanimljivu nogometnu predstavu.
 
Real se trudio, to nije sporno. Međutim, od tečne igre, koju je očekivao Carlo Ancelotti nije bilo ništa. U jednom trenutku je Real imao posjed lopte od nevjerojatnih 73 posto, no što to sve vrijedi kad u prvom dijelu nisu imali niti jedan udarac u okvir. Štoviše, s dva pokušaja Mandžukića, Atletico je bio i opasniji. No, također ne smije se izostaviti i činjenica da je ovaj Atletico miljama daleko od onog šampionskog iz prošle sezone. Ostala je želja, trud, strpljenje, sve ostalo zbog čega su postali prvaci Španjolske kao da je nestalo. Pretjerana grubost i isključiva želja da se sačuva svoja mreža nauštrb ikakve nogometne ambicije, to je bila nekakva večerašnja slika momčadi Diega Simeonea.
 
Real je i do gola Rodrigueza imao puno više od igre. Najprije je Bale odmah na početku nastavka odlično zagrijao dlanove vratara Moye, da bi najbolju priliku igrači Reala imali u 69. minuti kad aje opet Bale bio u glavnoj ulozi. James je izborio slobodni udarac na oko 20 metara od gola Atletica. Bale je strahovito opalio, Moya je odbio ravno na noge Kroosa, no Nijemac je pucao nebu pod oblake. Ali, osim velikog pritiska i strašnog posjeda, ni momci u bijelim dresovima nisu imali neke izrazite prilike. Sve u svemu, jako siromašno je večeras bilo na Bernabeu.
 
Ipak, kako smo već napisali, prilika za revanš je već za tri dana. Možda nas i jedni i drugi ugodno iznenade.
 
 

 
 
 

Pročitajte više