Simon: Jedva čekam SP, pojavit će se i neki novi klinci

Foto: Fiba Europe

KRUNO SIMON apsolutni je pozitivac hrvatske košarkaške reprezentacije. Dečko koji je prošle godine ostvario transfer karijere iz Zagreba u španjolsku Unicaju, tek je sad u 29. godini doživio najljepše trenutke u svojoj karijeri. Iako je Hrvatska ostvarila nešto što nije čak 18 godina, žal za medaljom ostaje...

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:

 

''Sigurno da treba proći neko vrijeme da malo odspavamo i odmorimo i onda ćemo ipak vidjeti da ovo je uspjeh s obzirom na to u kakvoj je situaciji košarka kod nas. Ali sad nije lako'', rekao je Simon i osvrnuo se na netom završeni Euro.

''U tih 11 dana to je bio kao nekakv trans i zbog toga mi je još više žao jer smo se vratili bez medalje. To se ne može opisati riječima koliki gušt je bio igrati pred takvim navijačima kad te ljudi prate i podržavaju. To je ipak stvar na koju mi nismo naviknuli''.

No, već za godinu dana slijedi Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

''Jedva čekam, iako smo se praktički jučer razišli. Jedva čekam to SP. Ima i tih klinaca koji dolaze, ne samo Šarić koji je pokazao tu kvalitetu. U godini dana isprofilirat će se još neki igrači. Na kraju krajeva na tom prvenstvu je samo sedam reprezentacija iz Europe i mislim da to ogroman uspjeh i super stvar''.

Za kraj, osvrnuo se Simon i na nevjerojatnog Tonya Parkera koji je Francuze odveo do zlata.

''Nema se što o njemu reći, on je sigurno jedan od Top 5 igrača na svijetu i to se vidi. Drago mi je zbog Francuza što su osvojili, jer su i oni imali taj kompleks od Španjolaca od kojih su gubili u finalima. Zaslužili su, pogotovo Parker koji je meni najdraži igrač na svijetu. Svaka im čast'', zaključio je Simon.

Pročitajte više