Šimunić: Bilić me ponizio, za mene više ne postoji!

IDILA u taboru hrvatske reprezentacije, koja je trajala još od okupljanja prije mjeseca dana, završena je povratkom u Zagreb i oproštajem Slavena Bilića s mjesta izbornika. Hrvatska je s Eura ispala u skupini minimalnim porazom od Španjolske u trećoj utakmici, igrači su se oprostili do sljedećeg okupljanja, ali neki od njih vjerojatno neće imati mjesta u momčadi Igora Štimca, kojeg su u HNS-u već proglasili novim izbornikom.

Jedan od onih koji će uskoro okončati svoju reprezentativnu karijeru je Josip Šimunić. Iskusni stoper u Poljskoj nije upisao niti minute za Hrvatsku, za koju je skupio 95 nastupa, i zbog toga se okomio na bivšeg izbornika.

"Samo jednom je razgovarao sa mnom prije Eura, rekao mi je da sam mu važan, a onda me ostavio na klupi bez ikakvog objašnjenja. Jesam li to zaslužio nakon svega što sam dao reprezentaciji?", rekao je Šimunić u razgovoru za Sportske novosti.

"Morali smo proći skupini... da smo imali boljeg i hrabrijeg trenera"


"Bilić me ponizio i kao igrača i čovjeka. Sebe je ocijenio peticom, ali ja mu kao osobi dajem jedinicu. On za mene više ne postoji", poručio je ljutiti Šimunić koji je kritizirao i Bilićevu taktiku na Euru, posebno defanzivnu igru nakon izjednačenja protiv Italije u 2. kolu.

"Ova momčad može igrati bolje, morali smo proći skupinu, samo da smo imali boljeg i hrabrijeg trenera", dodao je donedavno nezamjenjivi član hrvatske obrane, a nije ostao dužan ni suigračima.

"Neki igrači su se nametali u prvu momčad preko novina, a ne svojim igrama u klubu", rekao je Šimunić.

Pročitajte više