Šimunović potpisao za Celtic: "Ginut ću za pobjede novog kluba"

Foto: Guliver Image/Getty Images

JOZO ŠIMUNOVIĆ novi je igrač Celtica, objavio je škotski prvak na svojoj službenoj stranici.
 
"Celtic je potpisao petogodišnji ugovor s 21-godišnjim Jozom Šimunovićem, koji je stigao iz hrvatskog prvaka Dinama", objavili su Škoti, ali nisu naveli visinu transfera za kojeg Zdravko Mamić tvrdi da se sastoji od odštete, bonusa, te rekordnog postotka od idućeg transfera u povijesti Celtica.
 
Zanimljivo kako je HNS na svojoj službenoj stranici objavio da je Šimunović novi igrač Celtica, prije nego je to napravio škotski klub, koji je navodno braniča doveo za sedam milijuna eura i koji je transfer objavio 20 minuta nakon završetka prijelaznog roka u Škotskoj.
 
"Oduševljen sam prelaskom u Celtic", prvi je komentar Šimunovića, koji je u Dinamo stigao još kao kadet iz Hrvatskog Dragovoljca.
 
"Znam gdje dolazim. Celtic je jedan od najvećih europskih klubova. Sve znam o tradiciji, ali i povijesti ovoga kluba. Jedva čekam prve treninge i službeni početak moje karijere u Celticu. Jako se veselim ovom transferu, dolasku u Škotsku, ali i igranju na Celtic Parku."
 
Šimunović je imao i poruku za navijače Celtica, koji su skeptični oko njegovog dovođenja kao zamjene za Virgila van Dijka koji je karijeru nastavio u Southamptonu.
 
"Navijačima mogu obećati da ću na svakoj utakmici davati maksimum, ginuti za pobjede Celtica, ali im i donijeti dobre trenutke."
 
Deila: Šimunović će biti veliko pojačanje
 
Mladog hrvatskog reprezentativca predstavio je menadžer Celtica Ronny Deila.
 
"Zadovoljni smo što nam je stigao Šimunović, siguran sam da će biti veliko pojačanje našoj momčadi. On je jako talentiran mladi branič, zna igrati s loptom, a našoj će obrani donijeti dodatnu snagu i stabilnost. Siguran sam da će Šimunović biti uspješan u našem klubu", rekao je Deila i poručio da je presretan odrađenim prijelaznim rokom.
 
Celtic je ispao u play-offu Lige prvaka, te će se natjecati u grupnoj fazi Europske lige.
 

Pročitajte više