Širić: Hajduk mi nije dužan za suđenje, Maleš je sve izmislio!

Foto: Hina; Index

 ŽELJKO ŠIRIĆ jutros je iznio obranu na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje mu se sudi zbog primanja mita od Hajduka i Karlovca za "pošteno suđenje", odnosno privilegiju odabira podobnih sudaca. Bivši potpredsjednik HNS-a i čelnik sudačke organizacije rekao je da je Hrvoje Maleš sve izmislio.

Širićeva obrana ranije je tražila da se snimka razgovora Širića i Maleša odbaci kao dokaz, no sutkinja je to odbacila jer je ona nastala na temelju valjanog sudskog naloga. Na snimkama, koje su vrlo loše kvalitete, čuli su se razgovori i dogovori Maleša sa sudačkim čelnicima sve do trenutka kada im je predao novac, 35 tisuća eura, nešto prije nego su Širić i Djedović uhićeni.

Širić je u svojoj obrani govorio o starim dugovima Hajduka koje je spominjao u razgovorima sa Malešom:

"Taj novac nije bio namijenjen nama dvojici. Niti smo ga uzeli niti otvorili. Novac je bio parkiran u autu u garaži. Na novinama i omotnici nije postojao biološki trag da smo i to uopće dirnuli, pa se vidi da novac nije bio namijenjen nama", kaže Širić.

Hajduk nije bio dužan meni, nego pokojnom Franji Ćavaru, koji je odradio neke transfere igrača u Hajduk, rekao je Širić.

O Čavarovim poslovima govorio je prošlog tjedna i Igor Štimac, bivši direktor Hajduka. Čavar je, između ostalih, u Hajduk doveo bivše Osječane Neretljaka i Krpana. Štimac je tada rekao kako o starim dugovima prema Širiću ne zna ništa. Te se dugove također povezivalo s plaćanjem sudačke organizacije...

"Niti u jednom razgovoru nisam niti jednog sportskog direktora Hajduka spomenuo, pa smatram da je sve što mi se stavlja na teren izmišljotina Hrvoja Maleša", dodao je Širić.

U snimljenom razgovoru Širić od Maleša traži da da "nešto dečkima za Božić".

Prema Širićevoj priči, Maleš mu se žalio da klub nema novca za isplatu premija i plaća uoči Božića. Taj susret je trajao 45 minuta, a na izlasku Maleš mu je rekao da je provjerio dugovanje prema Franji Čavaru i da bi to mogao riješiti do Božića.

"Dogovorili smo sljedeći sastanak u Zagrebu. U hotelu Antunović Maleš mi je rekao da je donio novac za Ćavara. Novac je ubacio u moj auto. Nisam inicirao niti jedan sastanak niti sam išta tražio. A Maleš je od Nenada Pralije (koji je uhićen par dana kasnije, op.a.) tražio da tereti mene i Djedovića", rekao je.

Širić tvrdi da su optužbe protiv njega bile pokušaj Uskokovog pouzdanika Maleša da spasi svoju nepovoljnu situaciju u Hajduku i skrene pozornost s loših rezultata i financijske situacije u tom klubu tvrdeći da su se komisija nogometnih sudaca i vodstva HNS-a urotile protiv Hajduka.

Nakon Širića obranu će iznijeti i Neven Šprajcer, bivši tajnik NK Karlovac kojega Uskok tereti da je podmitio Širića u zamjenu za "pošteno" suđenje.

Pročitajte više