Sjajnom pobjedom u Donjecku Medvjedi nastavili povijesni niz!

Foto: Hina

NIZ iz snova nastavio se i u Donjecku, Medveščak je nastavio dominirati u KHL-u. Ludo zvuči, zar ne? No, tako je, Medveščak je dobio Donbass s 5:2 i popeo se na treće mjesto Zapadne konferencije. Zagrepčani su na avion za Zagreb spakirali pet bodova s mini turneje i mogu mirno čekati nedjelju i gostovanje Spartaka u Ledenoj, piše khl.hr.

I trener dobivaju utakmice, a to je u petak napravio Mark French. Jedan njegov naizgled tako bezazlen potez usred utakmice pomogao je srušiti Ukrajince, ali o njemu nešto kasnije...

Pet minuta trajalo je početno ispitivanje snaga, Brust je tek tada bio primoran na prvu obranu. Očekivano, najviše problema radila je prva navala domaćih,  među njima i prvi strijelac kluba - Maksim Jakucenja. Donbass je ubacio u brzinu više i dikrtirao tempo, 'medvjedi' su se branili i - poveli iz prvog šuta.

Bjorkstrand je sam krenuo iz svoje trećine, očekivalo se da će samo iznijeti pak i upucati ga prema Leightonu, ali mladi Danac je opalio prema golu kroz igrača i pogodio. Pak se sretno odbio od beka Donbassa i iznenadio golmana domaćih.

Domaćin se nije oporavio od šoka, a već je bilo 2:0. Napravili su dva uzastopa isključenja i Medveščak je 20ak sekundi s dva igrača više znalački kaznio. Foster je brzo spustio pak Thomasu, a Amerikanac je lagano pogodio prazni dio mreže.

Šteta što tu prednost nisu odnijeli na odmor. Dogodila se ista stvar, Perkovich i Kostović su bili isključeni, a Ukrajinci su zabili minutu pred odmor. Teemu Laine dobio je odbijanac ravno na palicu i poentirao.

Druga dionica krenula je loše za 'medvjede' Murley je promašio zicer, a onda je krenula dominacija domaćih. Pet minuta su stiskali Zagrepčane, a onda je Mark French napravio potez utakmice - pozvao 'time out' da odmori smiri svoje trupe i da im nove upute. Medveščak se isčupao pritiska, slomio Donbassove napade, zaradio novo isključenje i opet ušutkao tribine. Nakon bulija pak se odbio Ryanu, a on je probio Leightona.

Ukrajinci su ipak uspjeli zakomplicirati utakmicu, ali samo nakratko. Iz blizine je Virtanen u zadnjoj trećini ugurao pak iza odličnog Brusta, ali Medveščak je uzvratio na isti način. Murray, Bjorkstrand i Kostović su petljali oko gola, a Andy je ugurao pločicu iza Leightona. Na kraju, domaćini su pokušali bez vratara, ali samo su primili peti gol, Thomas je pogodio u praznu mrežu uz pomoć klizaljke domaćeg beka. Izlet iz snova...


Donbass - Medveščak 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

 

Pročitajte više