Slaven sletio u Moskvu: S Lokomotivom idem po ruski naslov!



PREDVOĐEN Slavenom Bilićem, na moskovski aerodrom Šeremetjevo iz Zagreba sletio je brojni hrvatski kontingent, koji će voditi Lokomotiv.

Uz novog trenera, u Moskvu su došli i njegovi bivši i budući asistenti Aljoša Asanović i Nikola Jurčević, zatim trener vratara Mladen Pralija, stručnjak za tjelesnu kondiciju Miljenko Rak, kao i najnovije pojačanje Jurica Rakić, ili kako Rusi zovu dosadašnjeg liječnika Hajduka i reprezentacije - "vrač".

Bilić, umotan u šal Lokomotiva, i njegovi pobočnici, odmah su po slijetanju otišli u trening-kamp Lokomotiva u Bakovki, koji se nalazi u Podmoskovlju i gdje će bivši hrvatski izbornik već sutra održati prvi trening s novim klubom.

Podsjećamo, Bilić na klupi Lokomotiva mijenja Josea Couceira, portugalskog stručnjaka koji je morao otići nakon samo godinu dana, jer je osvojio tek sedmo mjesto, a Lokomotiv je ostao bez natjecanja u Europi u prvoj sezoni s Bilićem na čelu.

Evo što je Bilić rekao ruskim novinarima umotan u šal Lokomotiva:

Je li teško odmah nakon Eura preuzeti Lokomotiv i bez prijelaza izborničku poziciju zamijeniti trenerskom u klubu?

"Jest, ali ne žalim se, takve su okolnosti. Dobro je što smo nakon Eura moji pomoćnici i ja imali barem malo vremena vratiti se u Hrvatsku i biti sa svojim obiteljima. Sada smo tu i spremni 100 posto."


Mislite li da imate dovoljno vremena spremiti momčad do početka sezone 22. srpnja?


"Definitvino! Lokomotiv je jako dobra momčad, a klub je veoma ambiciozan i zato sam prihvatio ponudu "željezničara", iako sam imao ponude iz Njemačke i Engleske."

Koliko ste utakmica Lokomotiva gledali?

"Dok sam se pripremao za Euro pogledao sam dosta utakmica Lokomotiva iz prošle sezone."

I kakav ste dojam stekli?

"U momčadi je puno Rusa, što je vrlo dobro. Lokomotiv također ima dosta mladih i obećavajućih igrača."

Dolazi li Ćorluka u Lokomotiv?

"Nisam njegov agent i ne mogu reći u kojoj su fazi pregovori, ali želim naglasiti da bi kupnja tog igrača bio pravi potez za Lokomotiv. Nadam se da će predstavnici obje strane postići sporazum. Ćorluka je univerzalan igrač i definitivno bi pomogao momčadi."

Koji su Vaši ciljevi s Lokomotivom?


"Odmah sutra krećemo s dva treninga dnevno, kako bi se spremili za početak sezone. Učinit ćemo sve da osvojimo naslov prvaka. Imamo sve za ostvarenje tog cilja: Odlične igrače i stručnjake. Nadam se da će na kraju sezone navijači biti ponosni."

Pročitajte više