Slavlje u Skopju: Červar srušio bogati PSG!

Foto: Screenshot: rkmetalurg.mk

"CREME de la Creme" svjetskog rukometa nasukao se u Skopju. Jedan od najbogatijih, najstabilnijih i po imenima najstrašnijih klubova u Europi, francuski PSG, izgubio je od makedonskog Metalurga u 2. kolu Lige prvaka rezultatom 28:26.

Momčad za koju nastupaju Luc Abalo, Daniel Narcisse, Igor Vori, Marko Kopljar, Jakov Gojun, Mikkel Hansen, Samuel Honrubia i brojne druge zvijezde potpisala je kapitulaciju u srazu protiv Metalurga kojeg vodi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar.

Červarove hrabre trupe predvodio je Renato Vugrinec, koji je zabio devet golova, dok su čak četvorica igrača zabila po četiri gola; Dimovski, Georgievski, Manaskov i Mojsovski.

Najefikasniji kod PSG-a bio je Fahrudin Melić s pet golova, a Bojinović je zabio četiri. Što se tiče hrvatskih reprezentativaca, Kopljar je postigao tri gola, a Vori dva.

"Hrvatski Woody Allen", kako su mu tepali francuski komentatori, fantastično je pripremio svoju momčad za dvoboj protiv favoriziranog PSG-a, koji je razočarao u svakom aspektu igre.
Makedonci su kroz duge napade uspavali francusku obranu, dok su u fazi obrane puštali Kopljara, Narcissea i Hansena da pucaju s 10-11 metara, što je raspoloženi Darko Stanić skidao bez problema.

U drugoj utakmici skupine C, Barcelona je zabila sirotom Thunu 45 golova, a utakmica je na kraju završila 45:26.

Inače, Červarov Metalurg jedina je stopostotna momčad u toj skupini. 

Pročitajte više