"Slonovi" na Drogbin pogon preokretom svladali Japan

Foto: Guliver Image/Getty Images

U DRUGOM susretu prvog kola skupine C, Obala Bjelokosti je u kišom natopljenom Recifeu, nakon nevjerojatnog, ''blitzkrieg'' preokreta svladala Japan sa 2:1 i bodovno se izjednačila sa Kolumbijom, koja je ranije danas u istoj grupi svladala Grčku 3:0.
 
Bila je to jedna jako dobra, jako zanimljiva, ali i jako čudna utakmica. Punih sat vremena je afrička momčad bila na konopcima, u konckdownu. Japan je imao vodstvo od 1:0 golom Honde iz 16 minute. Mudri Alberto Zaccheroni, talijanski strateg na klupi Japana vrhunski je vodio momčad tih prvih 60 minuta, međutim, nogometna utakmica se igra 90 minuta, a Francuz na klupi Obale Bjelokosti, Sabri Lamouchi je ključni potez napravio u 62 minuti kad je uveo Didiera Drogbu, koji je prvih sat vremena proveo na klupi.
 
Tih prvih sat vremena Japan je djelovao puno ozbiljnije, organiziranije, discipliniranije. Dali su gol na individualnu kvalitetu jednog Honde, no unatoč limitiranom nogometnom znanju, ali fanatičnom borbenošću, bez većih problema su čuvali taj rezultat.
 
Sve do te 62 minute. Kad je u igru ušao nogometni maestro. Nema puno igrača na svijetu, koji samo svojim prisustvom na terenu mogu, kako bi rekao Ćiro, galvanizirati svoje suigrače, da u samo dvije minute, iz ničega, uzdignu se, navale i zabiju dva gola. Ulazak nogometnog genijalca Didiera Drogbe bio je ključni trenutak ovog, s obzirom na vremenske uvjete jako zanimljivog meča.
 
Drogba je ušao u igru i u prvom kontaktu sa loptom je maestralno ušao u kazneni prostor Japana, no nitko od suigrača ga nije pratio, no već sljedeći napad donio je izjednačenje. Fantastično je ubacio Aurier, a glavom zabija Bony. Samo minut poslije Afrikanci zabijaju na isti način. Aurier ubacuje, a glavom zabija Gervinho. 
 
To je bilo to. Japan se od šoka nije uspio oporaviti i vratiti u igru, a ''Slonovi'' su bez problema priveli susret kraju i uzeli dragocjena tri boda na početku svjetskog prvenstva.
 

 

 

 

Pročitajte više