Slovenski purger Pavlović poručuje: Mamić je David Copperfield!

NEKADAŠNJI slovenski reprezentativac Zoran Pavlović Dinamov je dres nosio u blještavim godinama kada Modri u Ligi prvaka nisu primali šest komada po utakmici.

Igrao je i za Maribor godinu dana (2008/09), a agilni 36-godišnjak igra i danas, u amaterskom austrijskom klubu. Slovenski kolege s MMC-a pronašli su u njemu idealnog sugovornika uoči sutrašnje utakmice Dinama i Maribora. Slovenski purger, nazivaju ga, jednako kao i Kataneca, Komočara, Glihu, Goloba i Cesara.

"Dinamo i Maribor odigrat će specifičnu utakmicu. Uvijek je tako kada se sastaju klubovi bivše Jugoslavije. Dinamo je favorit prema dosadašnjim rezultatima, veličini kluba i ulaganjima."

U Mariboru vjeruju da imaju bolju momčad od Dinama koji, pak, ima bolje pojedince. "Tavares, Mezga, Ibraimi, vratar Handanović. To su igrači prevage Maribora. No, ne mogu reći da Dinamo nema čvrstu momčad. Treba biti svjestan da oni žive od prodaje igrača pa treneri imaju tešku zadaću svake sezone. U tom pogledu, još je teže opstati u Europi, a njima to uspijeva."

"Maribor ne smije podleći pritisku s tribina. Iako se navijači Dinama ne slažu s upravom, atmosfera će biti paklena."

Pavlović ključnom označava upravo prvu utakmicu na Maksimiru. "Maribor ne smije podleći pritisku s tribina. Iako se navijači Dinama ne slažu s upravom, atmosfera će biti paklena. Dinamo će sigurno krenuti agresivno kako bi što prije zabili gol.  Treba to izdržati i biti koncentriran u obrani. Prigode za Maribor sigurno će doći"

"Sammir malo trenira, malo ne trenira, lud je, pa nije lud..."

Dinamo ekstra klasu ima u Sammiru. Ili? "Daleko od toga da nije kvalitetan, ali ima specifični način razmišljanja. Tvrdi da je prerastao hrvatsku ligu. Malo trenira, malo ne trenira, plaća kazne zbog izlazaka, lud je, pa nije lud... Protiv Zadra je ipak još jednom pokazao o kakvom se igraču radi, no on nije jedini. Dinamo ima Beqiraja, Rukavinu, Vidu, Čopa, iskusnog Šimunića. To su top imena."

"Dinamo ne podcjenjuje Maribor, Hrvati se tako ponašaju kada izvuku Slovence"


Smatra li da Dinamo podcjenjuje Maribor, posebno kroz prizmu izjava da su prilikom ždrijeba željeli izvući baš slovensku ekipu? "Ne smatram to podcjenjivanjem, tako se Hrvati ponašaju kada izvuku slovenske klubove i u drugim sportovima. Misle da im je ipak teže igrati s klubovima koji imaju veći budžet ili koje slabije poznaju. Maribor nije lagan zalogaj, znaju oni to. Znaju, uostalom, tko je sve već pao u Mariboru."

"Nisam igrao za Dinamo u Ligi prvaka, ali ponosan sam što sam se zagrijavao s Beckhamom"

Pavlović se prisjetio i dana koje je proveo u Dinamu. "Bio sam član ekipe kada smo igrali protiv Sturma čiji je dres nosio i Milanič. Pa Marseille, Manchester United. Nisam zaigrao u tim utakmicama, ali za mene je to bilo ostvarenje sna, jer sam takve ekipe do tada mogao gledati samo na televiziji. Bio sam sretan jer sam trenirao na Old Traffordu i zagrijavao se sa Scholesom i Beckhamom."

"Šurjak me doveo u Hajduk, ali sam otišao u Dinamo nakon što sam im zabio tri gola u prijateljskoj utakmici"

Pavlovića je Dinamo primijetio kada im je kao igrač Rudara zabio tri gola u prijateljskoj utakmici. Bio je i na probi u Hajduku na poziv Ivice Šurjaka, ali je odlučio da neće ostati u Splitu. Dijelio je svlačionicu s Jerkom Lekom. "Zadnji put vidjeli smo se lani, kada mi je sredio ulaznicu za utakmicu Dinama i Reala. Kada je bio mlad, Leko je bio jako talentiran. Sada će biti i Dinamov kapetan, kada Badelj ode u HSV."

"Ne dolazim na utakmicu u Zagreb, ali ne zato što me strah da će mi opet razbiti tablice"

Hoćemo li Pavlovića u srijedu vidjeti na Maksimiru? "Ne, pričekat ću uzvrat. Nadam se da će rezultat još biti otvoren." Bojite se da će vam opet razbiti tablice? "Ne, ovaj put drugačije bih se organizirao da mi se to ne dogodi. Imam drugih obaveza, zato ne idem."

"Mamić je Dinamov spasitelj i čarobnjak. Vidimo što se događa s Hajdukom koji nema Mamića."

Kako gleda na Zdravka Mamića? "Znam ga, živa legenda. Dinamo može biti sretan da ima takvog čovjeka koji 24 sata živi uz klub. Potpuno je posvećen svom radu, čini sve da Dinamo ostane konkurentan. Kapa dolje Zdravku Mamiću. Ne znam što bi Dinamo bez njega. Njegovi istupi možda podižu prašinu, ali vješt je govornik, zna kako se radi posao. Na području bivše Jugoslavije, on je kao David Copperfield. Može zaštititi igrače i klub. Ne vidim razlog zbog kojeg mu brane da vodi klub. Vidimo što se događa s Hajdukom koji nema Mamića."

Pročitajte više