Šok: Bonnar pao na doping testu zbog steroida, Herman zbog marihuane!

OTKRIVENI su rezultati doping testova kojem su borci podvrgnuti nakon prošlomjesečnog UFC-a 153 održanog u Rio de Janeiru. Stephan Bonnar pao je zbog steroida, a Dave Herman zbog marihuane!

Neki borci očito da nikako nauče lekciju na greškama koje čine drugi borci. Vjerojatno su oni koji su nastupali u Rio de Janeiru na UFC-u 153 nadali se da neće biti doping testova s obzirom da tamo ne postoji nadležno državno tijelo koje bi ga provelo, kao što je to slučaju u SAD-u i Kanadi, no zato je testove proveo sam UFC.

Rezultati su prilično iznenađujući. Stephan Bonnar, koji je nastupio u glavnom meču večeri protiv Andersona Silve bio je pozitivan na steroide, dok se za Davea Hermana utvrdilo kako je konzumirao marihuanu.

Takve rezultate doping testova potvrdio je jedan od čelnih ljudi UFC-a, Marc Ratner, i nema sumnje kako obojici slijede kazne od strane organizacije i gotovo sigurno suspenzije na zasad nepoznato vrijeme.

Bonnar je bio pozitivan na anabolički steroid Drostanolone, no s obzirom da je on prije nekoliko dana donio odluku o umirovljenju, tek treba vidjeti kako će UFC postupiti u njegovom slučaju. Lako moguće da je odlučio završiti karijeru MMA borca jer je saznao prije javnosti kakvi će biti rezultati doping testova. Ovo je drugi put u karijeri da je pao na testu zbog steroida. 2006. godine otkriveno je da je također koristio steroide te je suspendiran na devet mjeseci i kažnjen s pet tisuća dolara.

Hermanu je također ovo drugi pad na testu zbog marihuane. U Brazilu je uskočio u meč u posljednji trenutak, pa je možda konzumirao marihuanu i prije nego što je znao da će se uopće boriti, no teško da će mu se to uzeti kao olakotna okolnost. Prije godinu dana maknut je s popisa borbi UFC-a 136 upravo zbog korištenja marihuane, iako on rezultate testova nije htio priznati. Ovo mu je bio treći poraz u nizu u UFC i moglo bi se vrlo lako dogoditi da sada nakon ovih najnovijih vijesti dobije otkaz iz organizacije.

Pročitajte više