Šok u Liverpoolu: Mediji najavili Gerrardov oproštaj

Foto: Screenshot

STEVEN GERRARD u petak će objaviti kako na ljeto napušta Liverpool i vjerojatno odlazi u SAD, objavio je niz britanskih medija nedugo nakon što je kapetan "Redsa" zabio dva gola iz penala u remiju sa Leicesterom na Anfieldu.

> Navijači Liverpoola ogorčeni na Gerrarda: "Steven, vrijeme je za oproštaj"

> Lovren s klupe gledao kako Liverpool ispušta 2:0, težak poraz Arsenala

Bila je to još jedna slaba partija Rodgersove momčadi koja ispustila dva gola prednosti pred svojim navijačima, a oni su na zub uzeli kapetana jer je, unatoč iskustvu i kvaliteti, više teret nego prednost svoje ekipe.

Gerrard ugovor s Liverpoolom ima do ljeta, ponuđen mu je novi, manje novca i manje minuta u prvoj momčadi, a on ga još nije potpisao i odlučio je u petak zaustaviti nagađanja kako bi olakšao treneru i momčadi mirniji nastavak sezone. Dio navijača očekivao je njegov ostanak još barem jednu sezonu, no s 34 godine na leđima odlučio je zaključiti jednu eru.

Odluku je, nagađa se, ubrzala i ponuda LA Galaxyja čiji su emisari na Anfield stigli s ugovorom. Osim Amerikanaca, milijune dolara nude mu i klubovi s Arapskog poluotoka i Azije, no čini se da će po uzoru na Beckhama, Lamparda i ostale okušati u MLS ligi. 

U najboljim danima karjere odbijao je ponude Reala, Bayerna i Chelseaja. Gerrard je u Liverpool stigao s 8 godina da bi 26 godina kasnije postao legenda kluba sa gotovo 700 nastupa, 180 golova i 11 trofeja, među kojima i onaj Lige prvaka iz 2005. godine. Uzeo je i Kup UEFA i UEFA Superkup 2001., FA Cup iste i pet godina kasnije, Liga kup 2001., 2003. i 2012. godine.

Prošle je sezone bio jedan od tragičara u završnim kolima prvenstva kada je Liverpool izgubio utrku s Manchester Cityjem i ispustio priliku za osvajanje naslova engleskog prvaka, prvi nakon 24 godine posta. Cijeli svoj vijek na Anfieldu nije dočekao niti jedan naslov prvaka.

Liverpool je trenutno tek na osmom mjestu ljestvice Premier lige s 29 bodova iz 20 utakmica.

U srpnju se, nakon neuspjeha na SP-u u Brazilu, povukao iz engleske reprezentacije.

Bivši Gerrardov suigrač Jamie Carragher na Twitteru je napisao: "Tužan dan za Liverpool i engleski nogomet. Ipak mislim da je to prava odluka, obzirom na sve".

> Stevie G - legenda koja se ne može kupiti

> Gerrard: Žalim što nisam otišao u Real, ali još više bih žalio da sam napustio klub koji volim

 

Pročitajte više