Šokota za Index: Više će Dinamu nedostajati Badelj, nego Portu Hulk



ŠEST odigranih utakmica, tri postignuta i 22 primljena pogotka, odnosno 3.6 po utakmici, Dinamov je prošlogodišnji skor u Ligi prvaka. Iako se ulazak Modrih među 32 najbolje europske momčadi slavio kao najveći pothvat hrvatskog klupskog nogometa u bližoj povijesti, na kraju se sve svelo na rumene obraze, razočaranje i veliku sramotu.

No, Dinamo već u utorak protiv Porta ima priliku isprati gorak okus od prošlosezonskog šamaranja, a u svojoj analizi za Index bivši igrač Porta i Dinama, Tomislav Šokota, nada se da, ako ništa drugo, na maksimirskom semaforu neće ponovno gledati rezultate poput 1:7, 0:2...

"Samo se nadam da neće biti kao prošle godine, jer ono je bila sramota za klub, za navijače i za sve što je ekipa napravila. Ovaj Dinamo sada ima iskustva, ovo im je druga godina na okupu. Vjerujem da će ove sezone u Ligi prvaka ostaviti puno bolji dojam", rekao je Šokota za Index, koji je prije dolaska u Porto igrao za Benficu, u čijem je dresu zabio i Dinamu.

"Porto ne zna podcijeniti suparnika"



Prošle sezone u prvom kolu Lige prvaka protivnik je bio atraktivniji i opasniji. U Zagreb je stigao Jose Mourinho s Realom, a u Madrid se vratio s teško ostvarenom pobjedom. Postavlja se pitanje može li se Dinamo uzdati u Portovo podcjenjivanje?


"Nema govora da će Porto podcijeniti Dinamo", smatra legendarni napadač Dinama, koji se zbog čestih ozljeda nije previše istaknuo u Portu:

"Njima je svaka utakmica bitna, oni uvijek idu na pobjedu - jednostavno su takvi. Vjerujem da će igrati malo opreznije, ali njima su tri boda uvijek bitna, uostalom to je razlog zašto su uvijek u vrhu. Očekujem da će biti 1:0 ili 2:1", prognozira Šokota.

"Čuvajte se Moutinha"

Portugalci u Zagreb stižu bez Hulka kojeg su prodali u Zenit za 55 milijuna eura, ali to ne znači da će Kelava biti bezbrižniji. Dapače...

"Više će Dinamu nedostajati Milan Badelj, nego što će Portu nedostajati Hulk. Gledajte, oni nemaju velikih nedostataka kao ekipa, ovo im je druga godina da igraju skupa", rekao je Šokota, koji je zatim označio najopasnije pojedince u portugalskoj momčadi:

"Njihov najopasniji igrač je Moutinho. On m je u najboljoj formi. Europsko prvenstvo odigrao je na vrhunskoj razini. Zatim, tu je vrlo opasni Rodriguez, pa Lucho Gonzalez koji uvijek dolazi pred gol iz drugog plana"

"Ukratko, Porto ima dva-tri igrača koji su u odličnoj formi, i mislim da su trenutno bolji od Dinama", poručuje za kraj Šokota.

> Navijači Porta: Zbog Marića smo osvojili Kup, a Šokotu smo kupili da razljutimo Benficu

> Čačić: Otvaranje s Realom prošle sezone sve je prevarilo, neće nam se to ponoviti

> Portov trener: Dinamo i mi puno smo naučili iz neuspjeha u Ligi prvaka prošle sezone

> Ovako će se Porto suprotstaviti Dinamu

> Portova legenda prisjeća se gola na Maksimiru : "Dinamo je tada bio važno ime, danas je drugačije"

Pročitajte više