Šolta: Živimo za derbi s Dinamom, koji će na Poljudu igrati drugačije nego protiv Arsenala

Foto: hajduk.hr

HAJDUKOV trener za sutrašnji derbi, koji protiv Dinama igra od 17 sati, najavljuje igru na pobjedu i korištenje prostora koji im protivnik bude pružao.

Burić potvrđuje da se među igrače i trenere vratila euforija koja je klubu i oko njega tresla na početku sezone, kada je Hajduk u prvom kolu igrao derbi na Maksimiru, a zatim i europska pretkola.
 
"Momčad krasi motivacija, koncentracija, žar, zajedništvo i sjajna atmosfera"
 
"Za moment poput ovog se živi i zato jedva čekamo utakmicu s Dinamom. Momčad me zadovoljila na treninzima jer pokazuje  - motivaciju, koncentraciju, žar, zajedništvo, atmosfera u svlačionici je sjajna i zbog svega toga sam optimist pred veliku utakmicu."
 
Na tom susretu Burić ne može računati ni na standardnog stopera Nižića, koji je teže ozlijeđen, ali trener ističe kako se dobro oporavlja i već vježba na zamjenskim treninzima.
 
"Nakon utakmice me pitajte koliko mi je falio Caktaš"
 
Nema ni kartoniranog Caktaša, koji se prometnuo u heroja Hajdukovg ljeta i tako osigurao poziv bivšeg izbornika Kovača. Koliko će nedostajati momčadi?
 
"Pitajte me to nakon utakmice.", mudar je Šolta.
 
Dinamo je odličnom igrom riješio Arsenal, kakvu igru suparnika očekuje na Poljudu?
 
"Dinamo ima toliku individualnu klasu da su mu protiv Arsenala na klupi Henriquez, Rog, Čorić, Hodžić"
 
"To je jako teško kazati jer i na klupi imaju veliku individualnu klasu. Pogledajte im samo klupu protiv Arsenala: Henriquez, Rog, Čorić, Hodžić... sve iznimno klasni igrači i još k tome svježi jer su u teškoj utakmici protiv Arsenala igrali malo ili nikako.Ne znam tko će od njih igrati na Poljudu, ali sigurno svi stižu puni samopouzdanja i motiva."
 
U svakom slučaju, uvjeren je da će Dinamo biti puno ofenzivnije postavljen nego protiv Arsenala:
 
"Nema smisla stavljati njihovu taktiku protiv Arsenala u ovaj kontekst, jer to su potpunu drugačije okolnosti, utakmica Lige prvaka protiv dominantne momčadi s jedne i HNL s druge strane. Kada vidimo njihov sastav, znat ćemo koje su nam opcije. Sigurno je da protiv nas neće igrati kao protiv Arsenala, jer oni gaje ofenzivnu igru s posjedom lopte. Ovo je potpuno drugačija utakmica, u kojoj mene najviše zanima naša reakcija, kako ćemo iskoristiti prostor u koji možemo ući. Sigurno će taktički biti uzbudljiva."
 
"Mamić taktiku prilagođava protivniku"
 
Jamče to i česte promjene taktike Mamića srednjeg?
 
"On je igrao u dosta sustava i prilagođavao se protivniku. Najčešće igraju 4-2-3-1. Protiv nas su u prvom kolu bili posloženi u 4-1-4-1, ali protiv Rijeke su promijenili u 3-5-2, pa sa Slavenom 4-3-3, tako da nema pravila."
 
Umjesto o tome može li Hajduk u derbiju odigrati kao Dinamo protiv Arsenala, Burić je radije podsjetio kako je njegova momčad na istom mjestu izgledala prije dva mjeseca:
 
"Tada smo pokazali da znamo odigrati koncentrirano i disciplinirano i plan proveli u djelo. Sada mi se čini da bi moglo biti jednako tako: Igrači u radišni, upijaju ideje i usvajaju informacije i zato imam vjeru u momčad i naš plan igre za Dinamo.
 
"Želim samo pobjedu"
 
Vaši igrači najavljuju pobjedu?
 
"Lijepo je kada trener i igrači misle isto. Cilj je dobiti svaku utakmicu i samo razmišljamo o tri boda, ne o bodu. Momčad je jedinstveno reagirala na to pitanje i to je najbolje."
 
"Navijači, podržite mladu momčad punu oscilacija"
 
Burić je za kraj apelirao na navijače:
 
"Podržite nas, mlada smo momčad kojoj treba pomoć. Imamo oscilacija u igri i baš zato ste nam potrebni, da nam date ruku kada se trebamo dignuti, a vi imate dobar osjećaj za to."

Pročitajte više