Soudani briljirao: Dinamo s pet komada pregazio Folu!

Foto: Damir Krajac/Cropix.

DINAMO je u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka riješio pitanje prolaska u drugi krug natjecanja. Modri su na gostovanju u Luksemburgu slavili protiv Fole s visokih 5:0, a golove su postigli Fernandes, Ademi, Čop i dva puta Soudani.

> Dinamovci slave: Ponovno smo bili dominantna momčad!

> Jurčić presretan nakon šamaranja Fole: Napravili smo korak prema 3. pretkolu!

Krunoslav Jurčić nije iznenadio s početnim sastavom. Od prve minute krenuli su Migliore na golu, u obrani Pinto, Addy, Šimunić i Ibanez, vezni red držali su Ademi, Husejinović i Pamić, a u napadu su jurišali Fernandes, Soudani i istureni Čop. Modri nisu krenuli furiozno u otvaranju susreta. Dapače, izgledali su kao da prvi puta igraju zajedno. Dovoljno je reći da su Šimunić i Pinto gradili Dinamove akcije, dok je vezni red u potpunosti bio nevidljiv.

Jurčić je u najavi utakmice govorio kako su igrači Fole "usporeni hakleri", a tako je upravo izgledala njegova momčad u prvih 45 minuta. Husejinović i Pamić često su griješili u veznom redu, napadači su bili odsječeni od ostatka momčadi, a, kao što smo rekli, igru su gradili Šimunić i Pinto. Pred kraj prvog dijela zapisali smo jedinu pravu priliku Modrih. Igrala se 43. minuta kada je Ademi iz voleja u petercu pogodio prečku i to je bilo to od "atomskog" Dinama.

Dinamov uragan u nastavku


U nastavku igre, Jurčić je povukao indisponiranog Pamića, a na teren je poslao Antolića. Mladi veznjak uspio je povezati konce u Dinamovoj igri, a luksemburški amateri više nisu imali snage u obrani. Tada je počeo Dinamov petominutni uragan. Igrala se 58. minuta kada je Soudani prihvatio jednu loptu na 20 metara, snažno opalio po golu, a lopta se na putu do mreže odbila od Dallevedova te je prevarila do tada nesavladivog golmana Fole, Hyma. Antolić je tri minute kasnije proigrao Soudanija, koji je s vrha šesnaesterca preciznim udarcem zabio svoj drugi gol na utakmici. Uragan je završio u 65. minuti kada je Antolić proigrao Soudanija, a Alžirac je nesebičnom loptom proigrao Čopa koji je spremno čekao na drugoj stativi.

Prvijenac Fernandesa

Jurčić je nakon tri pogotka u igru ubacio Halilovića, a nedugo zatim Dinamo je poveo 4:0. Borbeni Ademi uhvatio je jednu "svijeću" u protivničkom kaznenom prostoru, oslobodio se svog čuvara i snažno zakucao loptu u donji desni kut. Točku na "i" stavio je Fernandes, koji je prvijencem u dresu Dinama zabio za konačnih 5:0.

Uzvratna utakmica na rasporedu je za sedam dana, 23. srpnja, a Dinamo će za tri dana doznati ime suparnika u 3. pretkolu Lige prvaka.


FOLA ESCH - DINAMO 0:5

Strijelci: Soudani 58',62', Čop 65', Ademi 74', Fernandes 80'

Stadion: Differdange

Glavni sudac: Bobby Madden (Škotska)

Sastavi:

Fola: Hym, Bernard, Laterza, Klein, Payal, Dallevedove, Jans, Amado, Hornuss, Kirch, Bensi

Dinamo: Migliore - Pinto, Addy, Šimunić, Ibanez - Ademi - Soudani, Husejinović, Pamić, Fernandes - Čop

Pročitajte više