Španjolska luduje: "Gracias, Tricampeones!"

ŠPANJOLSKI mediji slave svoju reprezentaciju i zahvaljuju se trostrukim prvacima na trenucima radosti.

"Španjolska je ostvarila nevjerojatan uspjeh. Osvojila je tri velika natjecanja zaredom, i to na kakav način! Momčad centea del Bosquea razbila je Italiju i ispisala nogometnu povijest. Ovime je Španjolska stala rame uz rame najvećim europskim nogometnim nacijama Njemačkoj i Italiji", piše Marca i dodaje kako su Talijani odigrali jako loše finalnu utakmicu.

"Talijani, još dugo ćete čekati naslov prvaka"

"Legende. Trostruki prvaci i legende. Trostruki prvaci, legende i generacija za pamćenje. To je Španjolska, jedinstvena Španjolska koja je postala jedina reprezentacija s tri uzastopne titule. Čudesnih 4:0 u finalu Europskog prvenstva je rezultat koji nije nikada do danas zabilježen u povijesti."

"Skupina nogometaša rasla je zajedno do 2008. godine, a od Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj nas ne prestaju oduševljavati. Iker Casillas i Xavi Hernandez su se postavili kao lideri momčadi predvođeni doktorom koji se zove Vicente del Bosque. Španjolska je naslov osvojila nokautom Italije i ostavila ih na jedinom naslovu iz 1968. I da, Talijani još dugo ćete čekati na sljedeći naslov", poručuje As.

"Dugo će se pamtiti kijevska noć 1. srpnja 2012. godine"

"Španjolski nogometaši dugo će pamtiti Kijev i kijevsku noć 1. srpnja 2012. godine u kojoj su ušli u povijest. U glavnom ukrajinskom gradu osvojili su drugu uzastopnu titulu europskog prvaka, a kada tome dodamo i svjetski naslov iz 2010. godine, ova generacija postaje najbolja u španjolskoj povijesti. Ne samo španjolskoj, već i u nogometnoj povijesti", piše El Mundo Deportivo.

Pročitajte više