Španjolske ode Rakitiću nakon što je srušio Real: "Fantastični umjetnik vraća Sevilli stari sjaj"

Screenshot: Youtube

NE STIŠAVAJU se pohvale Sevillinom kapetanu, koji je 13. ovosezonskom asistencijom svojoj momčadi donio šestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

Samo što ovaj put protivnik kojim je niz produljen nije bilo kakav, a još manje Rakitićev maestralni potez, kojeg ne prestaju slaviti najtiražniji španjolski mediji:
 
As je njegov "fantastični sombrero koji može odlučiti prvenstvo", proglasio "videom dana":
 
"Dok je 500 kilometara dalje Atletico pritiskao kako bi pobijedio i ostao na prvom mjestu, Sevilla je povela nakon Raktićevog "nelogičnog" dodira kojim je prebacio Pepea. Takvi potezi djeluju čudesno i nestvarno. Podsjetili su na vrijeme najvećih uspjeha Seville i stihove stare klupske himne: "Nogomet je filigranska umjetnost." Ali Rakitić se ne zadržava samo na umjetničkim djelima, on je požrtvovni momčadski igrač.

Zahvaljujući njemu, ovoj Sevilli uspjelo je ono što nije ni sjajnoj momčadi Juandea Ramosa u prošlom deseteljeću (osvojila dva uzastopna Kupa Uefa i Kup Kralja), a to je rekordnih šest pobjeda u Primeri zaredom. S Rakitićem u momčadi, sve se čini moguće, pa i ono na što nitko ne bi ni pomislio prije samo par tjedana  - hvatanje mjesta koje vodi u Ligu prvaka, sada udaljeno šest bodova."
 
Marca je Rakitićevom ruganju Realovom braniču posvetila poseban članak pod naslovom "Hrvat pokazao klasu protiv Pepea: Rakitićev sombrero srušio Real".
 
"Rakitić je sredinom drugog dijela odlučio utakmicu, kada je petom prebacio loptu preko Pepea i poslužio strijelca Baccu."

Pročitajte više