Španjolski mediji oduševljeni Rakitićem: "Barceloni je donio ravnotežu"

Foto: Screenshot; Index

ŠPANJOLSKI mediji raspisali su se o Ivanu Rakitiću nakon njegove sjajne predstave u dvoboju protiv Levantea. Rakitić je prvo u 13. minuti spasio svoju ekipu od sigurnog pogotka, a zatim je pola sata kasnije zabio svoj prvi gol u dresu Barcelone.

"Rakitić je ostavio srce na terenu. U situaciji iz 13. minuti demonstrirao je trud i predanost klubu kada je očistio stopostotnu šansu za Levante. Hrvatski igrač je stoga nagrađen u 44. minuti kada je zabio fantastičan pogodak, a jedan je od najzaslužnijih za četvrtu pobjedu Barce u prvenstvu", piše Mundo Deportivo, koji je posvetio još jedan članak o Rakitiću.

"Raketa je bio posvuda po terenu"

"U predsezoni se vidjelo da je Barca napravila veliki posao njegovim transferom. Rakitić je ekipi donio potrebnu ravnotežu koju Barca nije imala od Yaye Tourea. Osim pogotka, Rakitić je pokazao maksimalnu predanost obrambenim zadaćama, a aktivno je sudjelovao i u ofenzivi", nadodaje Mundo Deportivo.

Marca je svrstala Rakitićev gol među top pet četvrtog kola Primere, a madridski dnevnik također piše kako je hrvatski reprezentativac imao veliku ulogu u sjajnoj igri katalonskog diva.

Pročitajte više