Španjolsko polufinale u Roland Garrosu: Nadal ostvario 50. pobjedu na pariškoj zemlji!

RAFAEL NADAL izborio je plasman u polufinale Roland Garrosa, nakon što je za dva sata i 45 minuta svladao Nicolasa Almagra 7:6(4), 6:2, 6:3.

Almagro je pružao otpor u prvom setu, pa je tako dogurao sve do tie-breaka, no u konačnici prvi set je pripao Nadalu. 12. nositelj Roland Garrosa bio je najopasniji u trećem setu kada je imao tri break-prilike. No, u sve tri je pokleknuo. Ovo je inače Almagru osmi poraz od Nadala, u osam odigranih mečeva.

Nadal je tijekom meča imao samo 16 neforsiranih pogrešaka (Almagro ih je imao čak 45), ali je Almagro imao više izravnih poena (39-36). Nadal je, pak, osvojio čak 56 poena od ukupno 67 nakon prvog servisa.

Nadal je ostvario svoju 50. pobjedu u karijeri na zemlji Roland Garrosa. Šest je puta u karijeri osvojio Roland Garros, a u životu je samo jednom izgubio na tom Grand Slam turniru. Dogodilo se to prije tri godine kada ga je svladao Šveđanin Robin Söderling. Ove godine Rafa još nije izgubio niti set u Parizu.

Ispred njega su po broju pobjeda u Roland Garrosu: Guillermo Vilas (56), Roger Federer (54), Ivan Lendl (53) i Andre Agassi (51), dok se izjednačio sa Nicolom Pietrangelijem.

Ferrer do trećeg polufinala na Grand Slam turnirima u karijeri

David Ferrer se kao i njegov sunarodnjak Rafael Nadal plasirao u polufinale Roland Garrosa. Španjolac je bio bolji od Andyja Murrayja 6:4, 6:7(3), 6:3, 6:2, a tom je pobjedom Ferrer izjednačio omjer protiv Škota u karijeri na 5:5.


U prvom je setu Ferrer imao 5-2 i set-loptu, ali ju je iskoristio tek kod 5-4. Potom je Murray vratio meč u neizvjesnost dobivši tie-break drugog seta, ali je potom opet fizički moćniji Ferrer bio vladar većine zbivanja na terenu.

Iako je Murray znao spektakularno kontrirati i odigrati mnogo, zbilja, fantastičnih poena, konstantniji u izvedbi je bio Ferrer koji je ostao jednako čvrst od početka do kraja.

Prvi je put u karijeri Ferrer dogurao do polufinala Roland Garrosa. Također, ovo mu je treći polufinale na Grand Slam turnirima u karijeri. Igrao je u toj fazi još 2007. na US Openu, te 2011. godine na Australian Openu. U finale se nikada nije plasirao.

Inače, Nadal ima velikih 15:4 u karijeri protiv Ferrera. Ove su godine dva puta igrali na zemlji, te je Nadal slavio sa 7:6, 7:5 (Barcelona) i 7-6, 6-0 (Rim).

Roland Garros, četvrtfinale tenisača:

Ferrer (6) - Murray (4) 6:4, 6:7(3), 6:3, 6:2

Nadal (2) - Almagro (12) 7:6(4), 6:2, 6:3

Pročitajte više