Špehar od tragičara do junaka: Split remizirao u Sigetu

Foto: HINA

U NEDJELJU popodne odigran je susret Hrvatskog Dragovoljca i RNK Split u Sigetu. Dvoboj je završio remijem 2:2.

Gosti koji su igrali u sastavu Zagorac, Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević, Radotić, Vojnović, Belle, Erceg , Glavina, Bilić poveli su 28. minuti. Po desnoj strani prošao Belle, ubacio sa ruba kaznenog prostora, a Špehar u pokušaju da odbije u korner, loptu nespretno skrenuo u vlastitu mrežu.

S minimalnim vodstvom Splićana otišlo se na odmor, a Hrvatski Dragovoljac vratio je susret u egal već početkom nastavka. Igrala se 52. minuta kada je silovito s 30 metara potegao Špehar, Zagorac je obranio uz pomoć grede, međutim natrčao je Doležal kojem s tri metra nije bilo teško ugurati loptu u gol.

16 minuta prije kraja utakmice momčad s Parka Mladeži ponovo je povela. S desne strane ubacio je Antonio Mršić, Erceg je u sredini loptu primirio i ljevicom matirao domaćeg vratara Čovića. I kada se činilo da će Crveni doći do nove vrijedne gostujuće pobjede Dragovoljac je zabio.

U 83. minuti Živković je sa lijeve strane poslao jednu parabolu na desnu stranu gdje Špehar iz voleja sa desetak metara zakucao loptu u donji desni kut. Špehar se tako od tragičara prometnuo u junaka susreta. Dragovoljac je ovom pobjedom ostao prikovan na dno ljestvice s osam bodova, dok je Split učvrstio peto mjesto s 27 bodova.

Pročitajte više