Spektakl: Čilić u Londonu ide po prvu pobjedu nad Đokovićem

Foto: Getty Images

MARINA ČILIĆA večeras oko 21 sat po hrvatskom vremenu u dvorani O2 u Londonu očekuje prvi okršaj na završnom Mastersu sezone u Londonu. Pred prvim hrvatskim reketom težak je zadatak, meč protiv Novaka Đokovića. Čilić ima tragičan skor s najboljim tenisačem svijeta. Od deset međusobnih dvoboja, Čilić nikada nije pobijedio.
 
Ove godine susreli su se tri puta; u šesnaestini finala French Opena, osmini finala Indian Wellesa i posljednji put u četvrtfinalu Wimbledona, kada je Čilić bio nadomak svoje prve pobjede nad Đokovićem. Ipak, srpski tenisač preživio je sve Čilićeve napade.
 
Najuzbudljivije je bilo u Wimbledonu kad je Marin imao 2:1 u setovima, no srpski tenisač našao je snage za okrenuti meč, a onda i otići do kraja. Također, sjajan meč su njih dvojica igrala i u Roland Garrosu kad je Novak slavio u četiri seta.
 
Nitko ne može Čilića pobijediti 11 puta zaredom
 
"Četvrti susret u ovoj godini i definitivno će biti zanimljivo. Analizirali smo prva tri meča i iz svakog mogu uzeti nekoliko sitnica da ih iskoristim za meč u ponedjeljak. Protiv Novaka moraš biti na vrhunskoj razini ako želiš pobijediti", rekao je Čilić, pa je dodao:
 
''Nadam se da ću odigrati dobro. Neće biti lako. Novak je u strašnoj formi. Čast mi je što sam na turniru najbolje osmorice. Osjećam da protivnici više respektiraju moj tenis. Nakon US Opena svi udaraju jače i više riskiraju kad igraju protiv mene. Morat ću biti na vrhunskom nivou, svaki poen će biti ključan.''
 
Da se vratimo na Novaka, Čilić je nedavno u razgovoru za srpske Novosti otkrio što je potrebno za pobjedu nad Đokovićem. 

Ovaj put mislim da imam veliku šansu
 
"Igra s osnovne linije, ali najčešće su to sitnice, nekoliko poena. Uostalom, tako je i bilo u prošlim mečevima. Svaki poen će biti ključan. U svakom meču protiv Novaka osjećao sam da sam sve bliže pobjedi. Iako sam izgubio, podiglo mi se samopouzdanje.", rekao je Čilić.

 
S druge strane, Đoković se nada da će treći uzastopni put pokoriti London. 
 
"Imam razloga za optimizam. Tu sam slavio u posljednje dvije godine, a uvjeren sam kako to i ove godine mogu ponoviti. U Londonu igraju najbolji od najboljih i po tome je ovaj turnir jedinstven. Svaki meč ti je kao da igraš finale ili polufinale", za kraj će Đoković. 
 
Novak stopama velikog Lendla
 
Đoković u Londonu brani titulu i na ovom turniru se osjeća kao kod kuće. U slučaju da osvoji naslov, postat će prvi igrač nakon Ivana Lendla (1985-87) koji je tri puta u nizu osvajao Masters 
Također, Đoković brani i poziciju broj 1 na ATP ljestvici. Novak trenutno ima 1.310 bodova više od Federera, da bi bio siguran, potrebne su mu tri pobjede u Londonu. U tom slučaju. Švicarac može i osvojiti turnir, no neće mu biti dovoljno.
 

 

 

Pročitajte više