Spektakl na Wembleyu: City u finalu FA Kupa!

Foto: AFP

GOLOVIMA Nasrija i Aguera na Wembleyu, Manchester City s 2:1 svladao je Chelsea te se tako plasirao u finale FA Kupa. Bio je to susret prepun tempa i dobrih prilika, a valja istaknuti kako je momčad iz Manchestera u 90 minuta ipak prikazala više. No, krenimo redom.

Od samog početka igrači Cityja nametnuli su se na sredini terena, a priliku se se redale pred golom Petera Čecha. Tako je u 4. minuti Toure nakon dugog sprinta uposlio Aguera, koji iz teške pozicije iskosa puca samo u vanjski dio mreže. Tri minute kasnije nakon kornera lopta se nezgodno odbila, a Čech je sjajno reagirao i otklonio opasnost. U 11. minuti Tevez se ušuljao na prvu stativu, dobro pucao, no opet je spreman češki vratar.

Sjajno otvaranje Cityja, Nasri doveo Manchester u vodstvo

Utakmica se potom primirila na desetak minuta, a onda je u 23. uslijedila nova brza akcija Cityja. Lijepo su Tevez i Zabaleta izigrali domaću obranu, lopta je došla do Aguera, čiji je udarac u posljednji trenutak blokirao Ivanović. U 33. minuti Milner je lijepo prošao po strani, ubacio u sredinu za Teveza ispred kojeg u posljednji trenutak čisti Bertrand. Tri minute kasnije Manchester je napokon poveo.



Ponovno je sjajno povukao Toure, potom je proslijedio loptu do Aguera, koji je spretno ostavlja za Nasrija. Iako je francuski veznjak pokušao loptu ubaciti u sredinu, ona se odbila i prevarila Petera Čecha. Nakon gola Bluesi su se privremeno probudili, Mata je naletio na jedan odbijanac i tukao tik poviše grede. Do kraja poluvremena još smo zabilježili pokušaj Kompanyja nakon ubačaja Jamesa Milnera.

Aguero odveo City u finale

Momčadi su potom otišle na odmor, a nisu se Bluesi pošteno ni zagrijali u nastavku, a City je već povećao vodstvo. Gareth Barry ubacio je u sredinu, Aguero je na drugoj stativi dočekao loptu i glavom zabio za 2:0. Uslijedili su dalekometni pokušaju Ramiresa i Kompanyja, da bi u 66. minuti Londončani ipak smanjili vodstvo. Sjajno je dugu loptu primio Djemba Ba, odmah je pucao iz poluvoleja te efektno pogodio mrežu Pantilimona.

Samo četiri minute nakon gola, mogli su igrači Chelsea stići do izjednačenja. Hazard je prošao dva igrača Cityja, fino uposlio Matu čiji udarac mijenja smjer nakon kontakta s braničem gostiju te umalo vara Pantilimona. U 85. minuti Torres je pao u kaznenom prostoru Cityja. Sudac je samo odmahnuo rukom, a napadač Bluesa pobjesnio od muke. Bilo je to sve od Chelsea koji tako ispada iz utrke za jedinim preostalim trofejem.
 

Pročitajte više