Spektakl u Areni završio porazom Cro Copa: Bonjasky izviždan i uplakan otišao u mirovinu!

Foto: Index, Fightsite
Video: Dario Dalmacija

U ARENI je Remy Bonjasky odlukom sudaca pobijedio Mirka Filipovića u borbi legendi na Gloryju 14.

> Ovako se ne oprašta od šampiona: Prvi pogledajte kako je Arena rasplakala Bonjaskog

Nažalost, Mirko Filipović nije uspio slaviti u svojoj prvoj borbi u Gloryju, a posljednjoj u karijeri koju je odradio legendarni Remy Bonjasky. Iako je hrvatski borac ostavio bolji dojam, suci su većinskom odlukom pobjedu dali Remyu i uzrokovali žestoko negodovanje zagrebačke publike.

Mirko je djelovao bolje prve dvije runde, gdje je impresivno izgledala njegova obrana od Remyjevih udaraca, posebno boksačkih tehnika, pa se Nizozemac više posvetio low kickovima, no oni nisu previše naštetili Cro Copu. U treću rundu je Bonjasky ušao agresivnije, no ni hrvatski borac nije ostao dužan i nekoliko puta je pokušao svoj poznati high kick, no nije uspio. Svaki borac je po nekoliko puta završavao na podu, no nijednom nije bilo brojanja nego je svaki puta bila riječ o "čišćenju".

I onda, kada je cijela dvorana očekivala pobjedu Mirka Filipovića, dva suca su pobjedu dala nizozemskom borcu, dok je jedan sudac borbu proglasio neodlučenom i to je uzrokovalo neugodni huk s tribina. Ne želimo komentirati da li je ovdje riječ o pobjedi za oproštaj jedne legende, no pogledavši činjenicu da je Bonjasky u devet minuta uspio plasirati samo četiri udarca rukom, sigurno će ostati repova nakon ove borbe.

 

"Hvala svim mojim navijačima u Zagrebu. Ovo je moja posljednja borba, nekada će i Mirko imati oproštajnu borbu i nadam se da me navijači neće zviždati kao vi meni sad. Mirko je veliki borac. A iako mi zviždite, ja volim Zagreb", rekao je uplakani Remy Bonjasky, dok je Cro Cop ljutito otišao u svlačionicu.
 

Pereira osvojio turnir izazivača

Nakon što je u polufinalu lako pobijedio Dustina Jacobyja, Brazilac Alex Pereira osvojio je "turnir izazivača" pobjedom protiv umornog Sahaka Parparyana. Trofej mu je uručio Holyfield.

"Rocky" Kiria oduševio i postao prvak u srednjoj kategoriji

Davit Kiria je momak o kojem će borilački svijet pričati. Ovaj gruzijski borac prihvatio je naknadno veliku priliku, nakon što je Hollenbeck otkazao i napravio nešto uistinu posebno. Nakon što je jedva izdržao prve tri runde protiv prvaka Andya Ristiea, gdje se Kiria činio nedostojan protivnik, Gruzijac se u četvrtoj rundi probudio, odradio ravnopravne tri minute, jednako nastavio u petoj, a onda krenuo na sve ili ništa i minutu i pol prije kraja borbe prvi puta srušio Ristiea na pod.

Nakon brojanja, Ristie je nastavio, no Kiria ga brzo ruši još jednom, a pola minute prije kraja i posljednji treći put, za naslov Glory prvaka u lakoj kategoriji. Možda je najbolje ovaj završetak opisala wikipedia, gdje je kao način završetka borbe pisalo: "Rocky Balboa comeback KO by Davit Kiria." Ovaj Gruzijac je u kratkom vremenu tako postao zvijezda svjetskog kickboxa te možda i borac koji je dobio najviše fanova u kratkom vremenu u novijoj povijesti borilačkog sporta

Poraz Mikelića, pobjeda Jurkovića

Teo Mikelić izgubio je od Murthela Groenharta iako je imao veliku podršku navijača. Mladen Kujundžić pobijedio Mehića prekidom u drugoj rundi, a Igor Jurković nokautirao je Michaela Dutta u prvoj rundi.

"Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda u karijeri i prva u kategoriji do 95 kilograma. Krvavo smo trenirali za ovo", rekao je nakon pobjede presretni Jurković.

 

Brestovac nakon nokauta: Spreman sam za svakoga!

Mladen Brestovac nokautom u prvoj rundi svladao je Jahfara Wilnisa.

"Odličan osjećaj je ponovno pobijediti u svom gradu. Nisam planirao nokaut, ali kad je krenulo pokušao sam završiti što prije. Koga želim sljedećeg? Bilo koga, spreman sam za svakoga", izjavio je Brestovac.

Mavrović se pozdravio s gostom Holyfieldom

Arena se napunila, a publika koristi priliku i fotografira se s Holyfieldom. Boksačku legendu pozdravio je i Željko Mavrović.

 

"Ne bih se nikada bavio kick boxingom. Sparirao jesam, ali jak sam na rukama, ne i na nogama. U Mirkovoj borbi očekujem da pobijedi bolji", rekao je Holyfield.

Rezultati uvodnih borbi:

Samo Petje def. Lirim Ahmeti - KO (R1)
Mladen Kujundžić def. Elmir Mehić - prekid odlukom doktora (2R)
Tomas Hron def. Kirk Krouba - jednoglasna sudačka odluka
Murthel Groenhart def.. Teo Mikelić - prekid odlukom doktora (1R)
Karapet Karapetyan def. Arthur Kyshenko - jednoglasna sudačka odluka
Igor Jurković def. Michael Dutt - KO (R1)
Aikpracha Meenayothin def. Albert Kraus - podijeljena sudačka odluka
Benjamin Adegbuyi def. Dmytro Bezus - KO (R2)
Mladen Brestovac def. Jahfar Wilnis - KO (R1)

Pročitajte više