Split ima šanse: Torino više nema Immobilea i pitanje je u kakvoj je formi

Foto: Fotomontaža/Index

OD SVIH hrvatskih klubova u play-offu Europa lige, Split je možda i najbolje prošao, barem kada govorimo o atraktivnosti protivnika. Torino je momčad koja je prošle sezone završila na 7. mjestu Serie A, koje inače ne vodi u Europu, ali... Talijanski nogometni savez odbio je ispisati Parmi licencu za europska natjecanja zbog poreznog duga, a umjesto nesretne Parme kartu za Europu dobio je Torino.

Torino traži nasljednika ubojitog Immobilea

Torino je prošle sezone dogurao do 7. mjesta prvenstveno zahvaljujući ubojitom napadaču Ciri Immobileu, koji je bio najbolji strijelac prošle sezone u talijanskom prvenstvu s 22 pogotka. Međutim, Torino je tijekom ljetnog prijelaznog roka ostao bez svog najboljeg napadača. Immobile je, podsjećamo, potpisao za Borussiju Dortmund, gdje bi trebao zamijeniti Roberta Lewandowskog.

Umjesto Immobilea, uprava Torina vratila je nakon devet godina miljenika navijača i bivšeg talijanskog reprezentativca, Fabija Quagliarellu. Od ostalih poznatijih imena tu su Matteo Darmian, koj je igrao za Italiju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Antonio Nocerino, iskusni Cesare Bovo te najskuplji član ekipe, napadač Alessio Cerci. U ekipi čija se vrijednost procjenjuje na 70 milijuna igraju i dvojica srpskih nogometaša, vratar Vlada Avramov i veznjak Nikola Maksimović, dok je početkom ove godine za talijanski klub potpisao i Crnogorac Marko Vešović.

Split u odličnoj formi, Torino tek na sredini priprema za novu sezonu

Torino je u 3. pretkolu bez problema pregazio švedski Brommapojkarn s ukupnih 7:0. Strijelci u obje utakmice bili su Barreto, Darmian, Quagliarella, Martinez i dva puta Larrondo (Šveđani su zabili jedan autogol), a trener Giampiero Ventura na teren je u prvoj utakmici poslao ekipu u sastavu: Padelli - Mollnaro, Moretti, Bovo, Glik, Vešović - El Kaddouri, Vives, Nocerino - Barreto - Larrondo, dok je u uzvratu zaigrala ekipa u formaciji 4-4-2; Padelli - Molinaro, Moretti, Bovo, Darmian - Benassi, Glik, Perez, Nocerino - Larrondo, Barreto. S klupe su još ušli Quagliarella, Martinez i Jansson.

Ono što je Split velika prednost jest činjenica da je Torino tek u fazi priprema, što je i sam trener talijanskog sastava priznao na presici, dok su Crveni u punom naletu. Ove sezone još uvijek ne znaju za poraz, a do sada su u Europi eliminirali armensku Miku, Hapoel Beer Shevu i ukrajinski Čornomorec.

Pročitajte više