Split u velikim problemima dočekuje Krku: "Moramo dati i više nego što možemo"

Foto: Cropix

SPLIT u 21. kolu ABA lige na Gripama dočekuje slovensku Krku. Žuti imaju velikih problema s ozljedama. Krušlin, Vujčić, Marinelli i Vuković će propustiti utakmicu.

"Situacija je takva kakva je. Nije nam prvi put da smo u njoj, ali moramo skupiti glave, dati na utakmici sve od sebe i ići na pobjedu. Nema kalkulacija, moramo dati i više nego što možemo, a neki drugi igrači trebaju povući i nadomjestiti ono što je radio Krušlin da bi na kraju svi bili zadovoljni", rekao je Erjavec.
 

Krka se nalazi na 9 mjestu ljestvice i biti će težak protivnik.
 
"To je ekipa koja ovisi o igri 2-na-2 gdje je Jakov Vladović motor ekipe. Jedna od većih njihovih kvaliteta je činjenica da su svi igrači u vanjskoj liniji jako dobri s loptom i svak sebi može kreirati vanjski šut i prodor. Dovoljno su iskusni, već dugo godina igraju ovu ligu te će ići ovdje na pobjedu"
 
Krka bez trenera, ali sa Smodišem

Slovenska momčad na Gripe će doputovati bez svog dosadašnjeg trenera, Aleksandra Sekulića, koji je dobio otkaz, a njegov posao će do daljnjega preuzeti njegov pomoćnik Gašper Potočnik. Uz sve to imaju i igračka pojačanja.
 
"Smodiš im se priključio zadnja dva tjedna. To je profil igrača poput Nikole Vujčića koji ti daje ekstra kvalitetu, za kojeg nema tajni u košarci. Možda je malo fizički nespreman, ali s takvom kvalitetom ne moraš ni biti fizički spreman"
 
Erjavec od svojih igrača očekuje kolektivnu igru u napadu, sa što više asistencija jer je upravo takva igra bila dobitna kombinacija žutih u pobjeđivanju jakih ekipa.

"Nemamo novca za Krušlinovu zamjenu"
 
Igrač i sportski direktor Splita, Nikola Vujčić, neće zbog ozljede igrati protiv Krke, a osvrnuo se na lom noge Filipa Krušlina."On se ozlijedio na treningu. Nije se dogodio nikakav grubi kontakt sa suigračem već se poskliznuo te odmah osjetio snažnu bol", rekao je Vujčić.
 
"Imali smo nesreću koja je naletjela na cijeli sklop naših nesreća ove sezone. Izgubili smo jednog od jako bitnih igrača u rotaciji, momka koji nam je ove sezone jako puno pomogao i koji daje veliku vrijednost našoj ekipi. S obzirom na financijsku situaciju u klubu nema mogućnosti da se u zamjenu za Krušlina dovede skupo pojačanje", kaže Vujčić.

Peti krug privatizacije nikako da započne, a u klubu više nemaju strpljenja jer im o završetku ove, posljednje faze privatizacije ovisi budućnost.
 
"Gdje je zapelo? Iskreno, nemam pojma. Sad je počeo peti krug gdje nemam nikakvog utjecaja. To je nešto što ide pravno, kroz revizije, odvjetnike, banke i vjerovnike. To je segment u kojem ne možemo doći ni do informacija", rekao je Vujčić koji ističe kako je posljednji krug privatizacije trebao započeti još u siječnju, ali su određene pravne procedure usporile postupak.

Pročitajte više