Splitski gradonačelnik nije impresioniran američkim milijunima: Neću prodati Hajduk bez referenduma!

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVO BALDASAR, splitski gradonačelnik, potvrdio je da su na razgovoru kod njega bili i odličan dojam ostavili predstavnici američke grupe investitora, koji u Split žele uložiti značajna sredstva.

Ali, puno se više i konkretnije pričalo o njihovoj namjeri kupnje Hajduka, čiji je Grad Split većinski vlasnik, nego o ulaganjima u Istočnu obalu, za što su također zainteresirani

Michaelu Gloveru, koji je okupio investitore i koji se preko ušiju zaljubio u Split i Hajduk dok je tu živio, društvo je radio Ndamukong Suh, zvijezda američkog nogometa i igrač Detroit Lionsa, ali također i jedan od ulagača.

Baldasar je potvrdio kako su Amerikanci nastupili odgovorno i odlučno, a pokazali su se i odlično upoznati stanjem u Hajduku, te njegovom bogatom poviješću i njegovom specifičnom težinom i značajem za Split i Dalmaciju.

Baldasar je međutim rekao kako nikako neće odluku o prodaji Hajduka Amerikancima donijeti sam ili na Gradskom vijeću, nego kako će prije svega razgovarati s malim i velikim dioničarima, predsjednikom Uprave Marinom Brbićem, Nadzornim odborom te s navijačima i članovima Udruge "Naš Hajduk".

O rezultatima tih razgovora upoznat će i Gradsko vijeće, te tek onda raspisati referendum o prodaji Hajduka.

Jasno, ovakva trakavica od procedure potpuno je strana poduzetnicima iz kapitalističkog svijeta, gdje su ekspeditivnost i konkretnost glavne značajke biznisa u koji se ulazi s adutima keša, ali rekoše da su upoznati sa Splitom i Hajdukom, pa su onda valjda spremni malo se strpjeti, kada su već tako ludo zavoljeli "najluđi i najsportskiji grad na svitu".
 

Pročitajte više