Sportski direktor Seville: Halilović nam ne treba, a Raketa je igrao i s jednom nogom, bio je rođeni lider

Foto: Hina

SPORTSKI direktor Seville, Ramon Rodriguez Verdejo, poznatiji kao Monchi u razgovoru na presici prije utakmice europskog Superkupa između Barcelone i Seville govorio je o brojnim temama, a između ostaloga su ga novinari upitali o našim reprezentativcima Alenu Haliloviću i bivšem igraču i kapetanu Seville, Ivanu Rakitiću.

> Španjolska fešta u srcu Gruzije: Raketa s Barcom za UEFA-in Superkup protiv svoje Seville

Monchi je jedan od najcijenjenijih sportskih direktora u Europi. Sevilla je pod njegovim vodstvom osvojila dvije europske lige, dva kupa UEFA-e, dva španjolska kupa, jedan Superkup Španjolske te jedan europski Superkup.

Halilović nam nije potreban

Sevilla je jedan od klubova za kojeg se špekuliralo da je zainteresiran za našeg Alena Halilovića. Barcelona ga očajno želi poslati na posudbu negdje na sezonu da dobije iskustvo igranja u najvišem rangu španjolskog nogometa, ali Monchi kaže da Halilović nije opcija Seville za ovu sezonu:

"Nije postojala opcija dovođenja Halilovića jer ta pozicija nam je pokrivena za ovu sezonu. Bilo bi neprofesionalno ne popratiti ga jer je vrlo talentiran, ali od toga do transfera je veliki put", rekao je Monchi.

O Ivanu Rakitiću je Monchi imao samo riječi hvale. Kaže kada je bio u Sevilli da bi Raketa puno puta žrtvovao svoje zdravlje za dobrobit momčadi i tako pokazao da je pravi vođa:

Rakitić je igrao i s pola noge, bio je rođeni lider

 "Ovo što radi u Barceloni radio je i u Sevilli. Ivan je znao igrati utakmice s takvim stopalom da nije mogao ni hodati. Njegov kapacitet i žrtvovanje su nevjerojatni. Zbog toga je i uspio."

"Rakitić je ovdje bio lider, no također je nosio teret rada, nije bio tipičan vođa koji ne trči, prepuštajući drugima da to rade za njega. Upravo suprotno, on je bio prvi, svojom predanošću bio je primjer drugima", rekao je Monchi.
 
Utakmica Superkupa se igra danas u 20:45 u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije.
 
 
 
 

 

Pročitajte više