Srbija pobjedom protiv Francuske izbjegla Hrvatsku u četvrtfinalu Eurobasketa!

Foto: FIBA

ODIGRANE su posljednje utakmice u skupini E drugog kruga Eurobasketa u Sloveniji. Plasman u četvrtfinale osigurale su reprezentacije Litve, Francuske, Ukrajine i Srbije.

Prvo mjesto u skupini osvojila je Srbija koja je pobjedom 77:65 izbjegla Hrvatsku u četvrtfinalu. Francuze je uništio Nenad Krstić s 19 poena. Druga je završila Litva koja je sa 70:63 svladala Ukrajinu uz 15 poena Kleize, a treća Francuska.

Belgijci su u posljednjem kolu drugog kruga Eurobasketa šokirali Latviju sa 60:56, te joj uskratili plasman u četvrtfinale. Belgija je već ranije ostala bez šansi i ova utakmica je trebala biti formalnost za Latviju, ali predvođeni Massotom Belgijci su srušili Latvijce, te donijeli četvrtfinale Ukrajincima.

Hrvatska pobjedom protiv Grčke na Ukrajinu, porazom vjerojatno na Litvu

U ponedjeljak će se znati četvrtfinalni parovi nakon utakmica u skupini F.

U posljednje kolo Hrvatska ulazi s vodeće pozicije skupine koju će zadržati pobjedom protiv Grčke ili u nerealnoj situaciji da Italija pobijedi Španjolsku, a Finska Sloveniju. U tom slučaju Hrvatska bi dobila najpoželjnijeg suparnika - Ukrajinu.

Protiv Francuske, vjerojatno najtežeg suparnika za Repešine izabranike, Hrvatska će igrati ako izgubi od Grčke, a Italija pobijedi Španjolsku i Slovenija očekivano svlada Finsku.

Na Litvu će Bogdanović i društvo u slučaju da izgube od Grčke, a Španjolci pobijede Talijane.

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:

Pročitajte više