Sretna i spretna pobjeda Barce nad Atleticom

Grafika: Index, Screenshot (Sport), Hina

BARCELONA  je na Camp Nou u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja pobijedila Atletico 1:0 golom Messija u 85. minuti i s tom prednošću za tjedan dana odlazi na uzvrat u Madrid.
 
Premda su večeras na Camp Nou istrčala 22 nogometaša čije je tržišna vrijednost valjda tek nešto manja nego godišnji proračun neke slabije razvijene države, utakmica između Barcelone i Atletica nije ponudila ništa više sadržaja od prosječne HNL utakmice.
 
Žalosno je kad na terenu imate igrače poput Messija, Neymara, Suareza, Inieste, Kokea, Gabija ili Torresa, a na kraju sve što je bilo donekle zanimljivo možete sažeti u posljednjih pet minuta kad je Barcelona povela, i na kraju pobijedila, iz blago rečeno sumnjivog penala na Sergiju Busquetsu 85. minuti.
 
 
Ivan Rakitić je bio u početnom sastavu Barcelone i sve dok ga Enrique nije izvadio u 77. minuti, bio je jedan od najaktivnijih igrača domaće momčadi. Sve bitno u prvom dijelu ispred vrata Jana Oblaka događalo se nakon Raketinih proigravanja. Najprije je odlično vidio Messija, koji puca previsoko, a onda iz rukava izvlači potez utakmice (eto, žalosno je što je potez utakmice asistencija koja nije ni završila golom) kad teledirigiranom loptom pronalazi u petercu Atletica Suareza, koji puca pored vrata.
 
Prije samo desetak dana na ovom istom stadionu su igrali Barcelona i Atletico ligašku utakmicu, kada je Barcin napad iz snova (Suarez, Neymar i Messi) bio koban za Madrižane. Večeras je Diego Simeone promijenio strategiju, valjda shvativši pouku iz prve utakmice.
 
Ofenziva Atletica nije postojala. Torres i Griezmann, a poslije i Mandžukić (ušao na početku nastavka umjesto Torresa) bili su neprimjetni. No, to je bio svjestan potez Argentinca na klupi Atletica, koji je znao da se s Barcom na njenom terenu teško može nadigravati te da je bolje obranu postaviti tako da ako Barca probije jedan blok, da ju odmah čeka drugi. Tako je i bilo. Barcelona je pokušavala, no nije išlo i najpoštenije bi zapravo bilo da je ostalo 0:0. No tako nisu mislili Sergio Busquets i sudac utakmice pa Barcelona na uzvrat nosi sasvim pristojnih i obećavajućih 1:0. 
 
 
Sastavi:
 
  
 

 

Pročitajte više