Srna: Navijači neka slave, a mi ćemo se pripremati za Meksiko

Foto: Hina

HRVATSKA je uvjerljivom pobjedom protiv Kameruna (4:0) ostala u igri za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

"Ovo je bila velika hrvatska utakmica na Svjetskom prvenstvu, pravo izdanje poslije Brazila. Čestitam svojim suigračima, koji su od prve do zadnje minute pokazivali želju i htijenje, što je rezultiralo dobrim akcijama i golovima", rekao je nakon utakmice kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna i dodao:

"Ovo je za sve ljude u Hrvatskoj i za sve navijače koji su došli čak u Manaus te za sve koji su bili budni do 2 sata ujutro. Navijači neka slave, a mi ćemo se pripremati za Meksiko."

Slijedi odlučujući okršaj s Meksikancima u kojem će Hrvatskoj trebati pobjeda.

"Ne mogu reći da smo favoriti, šanse su 50-50. Meksiko je bilo izvrstan u oba dosadašnja nastupa i zaslužio je poštovanje. Danas nije lako pobijediti nikoga".

Rakitić: U svemu smo bili bolji

Ivan Rakitić pred kraj utakmice propustio je dobru priliku za peti gol. Prebacio je kamerunskog vratara Itandjea, no lopta je otišla pored vratnice.

"Jučer sam zabio sličan gol Subašiću na treningu. Bolje bi bilo da je prošla danas nego jučer", rekao je novi igrač Barcelone i prokomentirao utakmicu.

"Odigrali smo dosta dobro i bili smo u svim segmentima bolji od Kameruna. Pritisnuli su nas u prvim minutama, ali za nas je bilo najvažnije da smo prvi postigli pogodak."

Pročitajte više