Srna će sutra igrati protiv Češke

Foto: Hina

DARIJO SRNA i Ante Čačić izašli su pred novinare posljednji put uoči utakmice Hrvatske s Češkom. Hrvatski izbornik nije želio službeno potvrditi, ali je jasno dao do znanja kako će kapetan i momčad koja je igrala protiv Turske biti u boljoj poziciji uoči konačne odluke.

"Dobro sam upoznat s Češkom, a dobro se sjećam i izbornika Pavela Vrbe. Vodio je Victoriju Plzen, a ja Maribor u kvalifikacijama za Ligu prvaka, igrali smo u doigravanju. Imam veliki respekt prema kolegi, no sad smo u drugačijoj situaciji. Ovaj put ja imam mnogo kvalitetniju momčad.“

"Momčad im je najveća kvaliteta, a Tomas Rosicky je jako bitan, preko njega izlaze u završnicu i trebamo razmišljati o njemu posebno," rekao je Ante Čačić.

"Srna je spreman i vodit će momčad protiv Češke"

"Darijo je u jako dobrom stanju i vodit će momčad protiv Češke. Svi koji su igrali protiv Turske su u odličnoj poziciji, ali saznat ćete sutra u 18 sati."

"Njegov slučaj će nas samo galvanizirati. Već smo se prilagodili nakon svega što nas je pogodilo. Eto, maloprije smo čuli kako je suprug naše šefice računovodstva dobio se moždani udar," rekao je Čačić pa nastavio o Česima."

"Priželjkujem da uđemo kao s gardom protiv Turske, da svi igrači budu unutra i nadam se da će to semafor valorizirati na kraju utakmice. I bod bi načelno bio zadovoljavajuć, ali Hrvatska protiv svake momčadi mora igrati na pobjedu."

"Trening je bio odličan, atmosfera je dobra i spremni smo za Češku."

Šime Vrsaljko danas će potpisati za madridski Atletico, a Čačiću je drago kako je Vrsaljnko napokon riješio to pitanje, ali kaže kako ni dosad nije osobito utjecalo na njega.

Pa sigurno je lakše svakom igraču kada riješi klupsko pitanje. Ali Vrsaljko je i do sada pokazao da je usredotočen, tako da za njega neće biti neke promjene.“

Darijo Srna: Spreman sam! Posljednja želja mog oca bila je da vratim u Francusku


Kapetan Darijo Srna vratio se u kamp reprezentacije nakon obiteljske tragedije i nastavio normalno treninrati. Izbornik je vidio dovoljno na treningu i nije dvojio hoće li ga na teren poslati od prve minute.

"Očeva smrt je bio jako težak trenutak za mene i moju obitelj. Najprije bih se želio zahvaliti od srca svim ljudima koji su bili uz mene, osobito mojim suigračima, čelnicima saveza i suigračima."

"Spreman sam!
Svi znaju da je posljednja želja mog oca bila da zavšrim Euro. Sve što je imao uložio je u mene i bez njega ne bi ni bio ovdje."

"Česi su ekipa koja ima svog Luku Modrića, a to je Tomas Rosicky, na njega treba dobro pripaziti. Defenzivno su jako dobri, kontranapad protiv Španjolske izgledao je dobro, dobro su zatvarali, vrlo su homogena ekipa s dva dobra krila i visokim napadačem," rekao je Darijo Srna.

"Česima trebaju bodovi, nadam se da će biti otvoreniji, a mi to moramo iskoristiti."

"Djelovali smo odlično u prvoj utakmici, a izbornik mora odlučiti kako će igrati. Igra samo jedanaest, ali činjenica je da imamo sjajnu klupu."


 

Pročitajte više